ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τούρκοι: Έφτιαξαν πύραυλο stinger για τα ελληνικα drone; – Eτοιμάζονται

Τούρκοι: Έφτιαξαν πύραυλο stinger για να αντιμετωπίσουν drones και πυραύλους cruise κατά τουρκικών στόχων σε ξηρά, αέρα και θάλασσα.
Τούρκοι: Έφτιαξαν πύραυλο stinger για τα ελληνικα drone; – Eτοιμάζονται

Τούρκοι: Έφτιαξαν πύραυλο stinger για να αντιμετωπίσουν drones κατά τουρκικών στόχων.

Οι Τούρκοι δοκίμασαν τουρκικό πύραυλο Stinger κατά UAV ώστε, όπως αναφέρουν να αποκτήσουν περαιτέρω δυνατότητες στην αεράμυνά τους.

Το Sungur Air Defense, χαμηλού ύψους, οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως είναι αποτελεσματικό έως το υψόμετρο των 4 χλμ και με εύρος των άνω των 6 χλμ.

Το τουρκικό αυτοπροωθούμενο σύστημα πυραύλων επιφανείας-αέρος SUNGUR, παρέχει αεροπορική προστασία μικρής εμβέλειας για επίγειες μονάδες από πυραύλους cruise, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας χαμηλής πτήσης και ελικόπτερα, είναι οπλισμένο με pyra PORSAV.

Το SUNGUR / PORSAV θα ενσωματωθεί σε πλατφόρμες εδάφους, αέρα και θάλασσας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Τούρκο αντιπτέραρχο, Ερντογάν Καρακούς και ο αξιωματούχο της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, Οσμάν Μπασμιούκι, ο οποίος υπηρέτησε ως πιλότος μαχητών στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις για πολλά χρόνια «υπάρχουν 45 αεροσκάφη T-6 με τα 25 από αυτά πιθανό να οπλιστούν».

Όπως αναφέρουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι, τα οπλισμένα ελληνικά T6 «θα χρησιμοποιηθούν εναντίον των τουρκικών UAV και SİHAs».

Οι Τούρκοι εκτιμούν πως τα ελληνικά T6 θα έχουν την δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων μικρού βεληνεκούς ενώ θα διαθέτους «σύστημα ανίχνευσης» των τουρκικών Bayraktar, κατά των οποίων θα επιχειρούν.

«Η εμβέλεια των πυραύλων των μαχητικών αεροσκαφών (σ.σ. των ελληνικών) θα είναι πάντα μεγαλύτερη, ακόμη και αν χρησιμοποιούν πυραύλους με την ίδια απόδοση. Επειδή τα μαχητικά αεροσκάφη θα εκτοξεύσουν τον πύραυλο με υψηλή ταχύτητα, η αρχική ταχύτητα του πυραύλου θα είναι υψηλότερη και η εμβέλειά του θα είναι μεγαλύτερη. Με άλλα λόγια, ένα εχθρικό μαχητικό μπορεί να καταρρίψει (σ.σ. ένα Bayraktar) χωρίς να εισέλθει στην εμβέλεια του όπλου των τουρκικών SİHA», αναφέρουν.

Οι Τούρκοι επιτελείς τονίζουν πως τα τουρκικά drones δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αποστολές «αεροπορικής άμυνας» και αν συβμεί κάτι τέτοι θα αποτελεί «σοβαρό σφάλμα».

Ο λόγος που οι Τούρκοι αξιωματούχοι της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας το πιστεύουν αυτό είναι επειδή όως αναφέρουν «η ικανότητα των τουρκικών SİHA να εμπλέκονται σε αερομαχίες (σ.σ. dogfight) είναι μηδενική»

«Όταν το εχθρικό μαχητικό αεροσκάφος πλησιάσει τα Bayraktar δεν έχουν καμία πιθανότητα να ξεφύγουν», αναφέρουν.

Διαβάστε επίσης:

Eλληνοτουρκικά: Αυτό είναι το νέο drone των Τούρκων – Θα το στείλουν στην Ελλάδα

Τούρκοι: Οι Έλληνες θα διαλύσουν τα Bayraktar με τα T6 – Προσέξτε

Τούρκοι: Έφτιαξαν πύραυλο stinger για τα ελληνικα drone; – Eτοιμάζονται

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.