ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τούρκοι: Έλληνες κομάντος ανέβηκαν σε τουρκικό πλοίο – Επικίνδυνο παιχνίδι της Άγκυρας

Συνεχίζεται το θρίλερ με το τουρκικό πλοίο με τους 400 μετανάστες. Αναμένεται να δέσει σε ελληνικό λιμάνι.
Τούρκοι: Έλληνες κομάντος ανέβηκαν σε τουρκικό πλοίο – Επικίνδυνο παιχνίδι της Άγκυρας

Εφιάλτης για 400 πρόσφυγες στο Αιγαίο, με το πλοίο να αναμένεται έπειτα από πολλές ώρες μεσοπέλαγα να φτάσει σε ελληνικό λιμάνι, με βάση όσα αναφέρει το «CNN Turk».

Το πλοίο ξεκίνησε από κάποιο λιμάνι της Τουρκίας και φαίνεται να είχε προορισμό την Ιταλία. Όπως διαβάσατε στο Sportime, η Ελλάδα από τη μεριά της ζήτησε να επιστρέψει στην Τουρκία.

Ωστόσο, ο θάλαμος επιχειρήσεων της τουρκικής ακτοφυλακής απάντησε αρνητικά στο σχετικό αίτημα, καθώς το πλοίο θα πρέπει να πάει στο κοντινότερο και ασφαλέστερο λιμάνι, δηλαδή σε λιμάνι εντός ελληνικής επικράτειας.

Μάλιστα, επικαλείται τις διεθνείς συνθήκες για την έρευνα και διάσωση που ορίζουν ότι το πλοίο πρέπει να οδηγηθεί στο κοντινότερο ασφαλές λιμάνι.

Από ‘κει και πέρα, όπως μεταδίδει το zarpanews η Ελλάδα βάσει των δεσμεύσεων θα φιλοξενήσει τους μετανάστες σε ασφαλές σημείο, αλλά ζητήθηκε να υπάρξει έγγραφη διαμαρτυρία προς τις αρμόδιες τουρκικές υπηρεσίες και να ζητηθεί να τηρήσουν τα προβλεπόμενα.

Όλα αυτά τη στιγμή που οι πρόσφυγες βρίσκονται στη θάλασσα επί μέρες ταλαιπωρημένοι, χωρίς φαγητό και νερό.

Μάλιστα, με βάση όσα μεταδίδει η οργάνωση Aegean Boat Report, υπήρξε ένα λιποθυμικό επεισόδιο με νεαρό άνδρα να μην αντέχει τις συνθήκες με τις οποίες πρέπει να επιβιώσει.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα με το τουρκικό πλοίο:

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

?>