Τούρκοι: Οι Έλληνες δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν το F-35!

Οι Έλληνες δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν το F-35 λένε οι Τούρκοι και μάλλον έχουν... ανακουφιστεί.

Τούρκοι: Οι Έλληνες δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν το F-35 και θα περιμένουν μέχρι το 2029.

«Παρά την οικονομική κρίση, η άμυνα της Ελλάδας, η οποία αύξησε τις στρατιωτικές της δαπάνες σε επίπεδο ρεκόρ, έπεσε σε χρέη» γράφει η τουρκική star.com.tr.

«Η Αθήνα θα πρέπει να περιμένει μέχρι το 2029 για να αγοράσει τα F-35 που ζητά από τις ΗΠΑ», τονίζεται, καθώς πρέπει να πληρωθούν έως τότε «τα πολεμικά αεροσκάφη Rafale, τα πυραυλικά συστήματα, τις κορβέτες, τα συστήαμτα ηλεκτρονικού πολέμου και τα οπλικά συστήματα» που αγόρασε η Αθήνα από τη Γαλλία.

«Σύμφωνα με τα νέα της Καθημερινής από τον ελληνικό Τύπο, η διοίκηση της Αθήνας, που έχει ήδη αγοράσει όπλα δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα πρέπει να περιμένει μέχρι το 2029 για να αγοράσει τα F-35, τα μαχητικά 5ης γενιάς που ζητά από τις ΗΠΑ», σημειώνουν οι Τούρκοι.

«Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι οι στρατιωτικές επενδύσεις, που ήταν 515 εκατ. ευρώ το 2020, αυξήθηκαν στα 2,5 δισ. ευρώ το 2021 και θα ανέλθουν σε 3,4 δισ. ευρώ το 2022, ενώ η συνολική πληρωμή που θα καταβληθεί από τη χώρα για τα έτη 2022 -2028 είναι 11,5 δισ. ευρώ», αναφέρει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Yeni Şafak.

Tην ίδια ώρα, τo Forbes αποκαλύπτει τo τρομακτικό σενάριο για την Άγκυρα εάν απορριφθεί το αίτημα της Τουρκίας για F-16.

Σύμφωνα με το περιοδικο, το σχέδιο της Άγκυρας για τον εκσυγχρονισμό των πολεμικών αεροσκαφών F-16 και την αγορά νέων πολεμικών αεροσκαφών «βρήκε εμπόδια» κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον.

Μάλιστα, το Forbes τονίζει πως εξαιτίας αυτού, η αντίδραση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήταν σκληρή, σημειώνοντα πως «δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης για μένα».

Η Τουρκία ζήτησε 40 Block 70/72, καθώς και 80 κιτ εκσυγχρονισμού, αξίας περίπου 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εάν οι προσπάθειες του Μητσοτάκη να πείσει την Ουάσιγκτον να απορρίψει τη συμφωνία είναι επιτυχείς, η Τουρκία μπορεί να μείνει με τα F-16 στα χέρια της μέχρι το τέλος της δεκαετίας, χάνοντας το προβάδισμα από τα πολύ πιο προηγμένα πολεμικά αεροσκάφη των δυτικών γειτόνων της», αναφέρει το άρθρο, γράφει το tolgaozbek.com.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Τουρκικός επίσημος χάρτης του 1953 τα δείχνει όλα ελληνικά

Σουηδία: «Ο τρελός τρομοκράτης Τούρκος Ταγίπ θέλει να γίνει κυρίαρχος του Αιγαίου» – «Πείτε αντίο στην Κω και τη Ρόδο»

Τούρκοι: Οι Έλληνες δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν το F-35!