Τουρκία; Αντίδραση από Τσαβούσλογλου στις δηλώσεις του Αντιναύαρχου Εγκολφόπουλου πως θα κάνουμε «θρύψαλα» τις γέφυρες Του Βοσπόρου.

Ο Αντιναύαρχος Εγκολφόπουλος προκάλεσε «εγκεφαλικά» στους Τούρκους με τις δηλώσεις πως οι ελληνικοί πύραυλοι θα κάνουν «θρύψαλα» τις γέφυρες Του Βοσπόρου.

Ο Αντιναύαρχος εν αποστρατεία Γιάννης Εγκολφόπουλος προκάλεσε «εγκεφαλικά» στην Τουρκία, σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε για τις ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών.

Ο κ. Εγκολφόπουλος που ήταν «μάχιμος» το 1996 στο θερμό επεισόδιο με τα Ίμια μίλησε στο Mega για τις συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων το τελευταίο διάστημα κατά της χώρα μας.

Η δήλωση που «πόνεσε» περισσότερο την Τουρκία ήταν η εξής: «Τρία Scalp όταν φύγουν από την Λάρισα θα καταστρέψουν τι γέφυρες του Βοσπόρου».

Τα τουρκικά ΜΜΕ «βράζουν» με τις ατάκες του Εγκολφόπουλου που «παίζουν» ψηλά στα σάιτ, τα κανάλια και τα ραδιόφωνα της γειτονικής χώρας.
«Άρχισαν να ονειρεύονται ξανά! Εξωφρενικά λόγια από τον Έλληνα διοικητή.  Σε τηλεοπτικό κανάλι στην Ελλάδα, ο απόστρατος αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ξεπέρασε τα όριά του. Ο Εγκολφόπουλος στην ομιλία του είπε: «Πρώτα τα αεροπλάνα μας θα καταστρέψουν τις γέφυρες στην Κωνσταντινούπολη».

Ενώ οι πρόσφατες εξελίξεις με την Ελλάδα συνέχισαν να είναι ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της ατζέντας, σκανδαλώδεις δηλώσεις χρησιμοποιήθηκαν σε τηλεοπτικό κανάλι στην Ελλάδα. Ξεπέρασε τα όριά του με τα αλαζονικά λόγια ο απόστρατος αντιναύαρχος Εγκολφόπουλος», γράφουν μεταξύ άλλων τα τουρκικά ΜΜΕ.

Χαρακτηριστικό και το δημοσίευμα της «Haberler» που αναφέρει: «Ο απόστρατος αντιναύαρχος Γιάνης Εγκολφόπουλος, ο οποίος δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το τραύμα της «κρίσης Καρντάκ (σ.σ. τα Ίμια στα τουρκικά)» του 1996 στο Αιγαίο, είπε ότι τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη θα μπορούσαν να βομβαρδίσουν την Κωνσταντινούπολη. Ο Εγκολφόπουλος, που ήταν κυβερνήτης του πολεμικού πλοίου «Αδρίας» στο Αιγαίο κατά την κρίση του Καρντάκ, στο πρόγραμμα που συμμετείχε στην ελληνική τηλεόραση «Mega», «Αν τα αεροπλάνα Rafale εκτοξεύσουν τρεις πυραύλους Scalp από τη Λάρισα, θα χτυπήσουν τις γέφυρες στο ο Βόσπορος. Μετά οι Έλληνες λένε στην Τουρκία, “Έλα να μιλήσουμε”».

Η εν λόγω ιστοσελίδα φιλοξενεί και δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτσ Τσαβούσογλου που ανέφερε:

«Αν έχει το θάρρος (σ.σ. ο Εγκολφόπουλος) να το κάνει. Δεν χρειάζεται οι Έλληνες να παρηγορούνται με κενά λόγια» και πρόσθεσε: «Δεν περιμένουμε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό να μας επαινέσει στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Ωστόσο, υπάρχει αλληλεγγύη όσον αφορά την ασφάλεια στις δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και στο ΝΑΤΟ. Λόμπι για τα F-16. Δεν είναι αποδεκτό», είπε.

Ο πάντα προκλητικός Τσαβούσογλου συνέχισε τα λόγια του ως εξής: «Τι θα γινόταν αν καθόριζαν μια στρατηγική, τι θα γινόταν αν έκαναν άσκηση; Όπως ο Δένδιας έδωσε μια αρνητική συνέντευξη Τύπου πριν από τη συνάντηση στην Άγκυρα λέγοντας “δεν θα πω τίποτα αρνητικό” και στέλνοντας πρόσκληση στον Πρόεδρό μας λέγοντας “Ας μην φέρουμε τρίτους ανάμεσά μας”. Δεν μας ενδιαφέρει και πολύ, αλλά… Παρά το γεγονός ότι το είπαν, είναι απαράδεκτο να ενεργούν το αντίθετο, έστω και μετά από σύντομο χρονικό διάστημα».