ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο που θα κάνει ο Ερντογάν κατά της Ελλάδας (vid)

Ο καθηγητής Σταύρος Καλεντερίδης και ο Αντιπτέραρχος Κων/νος Ιατρίδης αναλύουν τα γεωπολιτικά σχέδια του Ερνττογάν.
Τουρκία: Ο καθηγητής Σταύρος Καλεντερίδης και ο Αντιπτέραρχος Κωνσταντίνος Ιατρίδης αναλύουν τα γεωπολιτικά σχέδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία γίνεται ολοένα και πιο επιθετική κατά της Ελλάδας και πλέον έχει πάει την επίθεσή της σε ακραία επίπεδα, με ψευδείς ειδήσεις, πρωτοφανή προπαγάνδα και έναν Ερντογάν έτοιμο για σύρραξη!

Σύμφωνα με όσα λέει ο  ο Αντιπτέραρχος ε.α Κωνσταντίνος Ιατρίδης, ««Ο Ερντογάν αυτή τη στιγμή έχει πρόβλημα. Διότι πήγε στην Αμερική και πήρε τίποτα, ήλπιζε ότι θα γίνει μια συνάντηση και θα πάρει τα F-16. Έστω και με όρους. Τίποτα δεν έγινε από αυτά και τώρα δεν έχει μια επιτυχία να παρουσιάσει. Γι αυτό έχει καταφύγει σε πρωτοφανείς χυδαίες εκφράσεις και απειλές προς την Ελλάδα. Δεν έχουν γίνει. Πλέον ο Ερντογάν θα κινηθεί σε τρία επίπεδα: Το πρώτο είναι ότι θα χρησιμοποιήσει στοιχεία υβριδικού πολέμου και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο. Και στον Έβρο και κατά μήκος όλων των νησιών του Αιγαίου.

Το δεύτερο είναι μέσω των fake news που χρησιμοποιεί συνεχώς η Τουρκία, προκειμένου να αποδείξει ψευδώς ότι η Ελλάδα είναι εκείνη που επιτίθεται  και όχι η γειτονική χώρα.

Και τρίτον η Τουρκία προσπαθεί να κάνει προβοκάτσια, εκβιάζοντας τις ΗΠΑ να μην ενισχύσουν την Ελλάδα. Γι αυτό άλλωστε το τουρκικό πρακτορείο Αναντολού έδειξε τη φωτογραφία με την αποβίβαση αμερικανικών αρμάτων στην Αλεξανδρούπολη αυτό τον στόχο είχε. Επίσης παίζει και το σενάριο η Τουρκία να προσπαθήσει να βάλει μπλοκο σε κάποιο ελληνικό πολεμικό πλοίο το οποίο θα κατευθύνεται σε κάποιο ελληνικό νησί. Αυτό θα γίνει στην λογική των Τούρκων ότι αφού δεν επιτρέπεται η Ελλάδα να στρατικοποιεί τα νησιά θα την εμποδίσουμε να το κάνει».

Οσο για το τι μπορεί να κάνει η χώρα μας, ο κ. Ιατρίδης εξήγησε: «Υπάρχουν ενέργειες για την Ελλάδα. Γι αυτό αυτή τη στιγμή υπάρχουν ασκήσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή, τη γαλλοελληνική και την ισπανοελληνική, αλλά και την άσκηση «Λόγχη», όλος ο στόλος μας είναι έξω στο Αιγαίο. Ο Ερντογάν θέλει ένα θερμό επεισόδιο, αλλά χωρίς να φανεί ότι το χτυπάει πρώτος. Η στάση της Ελλάδας είναι θέμα πολιτικής ηγεσίας. Αν πρόκειται για χτύπημα το τελικό ΟΚ το δίνει ο Πρωθυπουργός. Η Ελλάδα είναι έτοιμη για όλα τα σενάρια. Εκτίμησή που είναι οτι ο Ερντογάν δεν θα το τολμήσει».

Δείτε παρακάτω όσα είπε ο απόστρατος Αντιπτέραρχος , αλλά και ο καθηγητής διεθνών σχέσεων, Σταύρος Καλεντερίδης σχολίασε τις κινήσεις της Τουρκίας.


Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

ΣΧΟΛΙΑ