Τουρκία: Απίστευτη καταγγελία από Τούρκο δημοσιογράφο - Ελικόπτερα κατά των πυρκαγιών μόνο στους δήμους που ψήφισαν Ερντογάν.

Απίστευτη καταγγελία από Τούρκο δημοσιογράφο - Ελικόπτερα κατά των πυρκαγιών μόνο στους δήμους που ψήφισαν Ερντογάν.

Τουρκία: Απίστευτη καταγγελία από Τούρκο δημοσιογράφο, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι κρατικές δυνάμεις έστειλαν ελικόπτερα κατά των πυρκαγιών μόνο στους δήμους που ψήφισαν Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον Can Ataklı, δημοσιγοράφο της τουρκικής εφημερίδας Korkusuz, ο Δήμος Gündoğmuş της Αττάλειας που συνδέεται με το κυβερνητικό κόμμα AKP «υποστηρίχθηκε για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών».

«Ξέρετε πού τραβήχτηκαν τα προπαγανδιστικά πλάνα των 5 ελικοπτέρων που διανεμήθηκαν από το παλάτι; στο Gundogan. Αυτός είναι ένας από τους λίγους δήμους στην Αττάλεια που κέρδισε το AKP», ανέφερε ο Ataklı.

«Αυτοί που βίωσαν τη φωτιά, που ένιωσαν πραγματικά τη φωτιά στους πνεύμονές τους, όχι με μεταφορική έννοια, είδαν από πρώτο χέρι πώς η κυβερνητική πολιτική ήταν ανεπιτυχής», σημείωσε.

«Οι πυρκαγιές, οι οποίες έχουν σβηστεί ή τεθεί υπό έλεγχο, έχουν ήδη τελειώσει γιατί δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάψουν», τόνισε ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Όπως έγραψε ο Ataklı «ο επικεφαλής προπαγάνδας του παλατιού μοιράστηκε μια φωτογραφία πέντε ελικοπτέρων να επιχειρούν ταυτόχρονα» για να δείξει τη δύναμη του κράτους.

«Δεν είναι πλέον δυνατό να ξεγελάσετε αυτούς τους ανθρώπους με ψεύτικες φωτογραφίες. Γιατί οι άνθρωποι γνωρίζουν την αλήθεια, γιατί αυτή ζει», τόνισε.

«Γνωρίζετε πού τραβήχτηκε το προπαγανδιστικό πλάνο με τα πέντε ελικόπτερα που μοιράστηκε από το παλάτι; Στο Gundogan. Αυτός είναι ένας από τους λίγους δήμους στην Αττάλεια που κέρδισε το AKP», ανέφερε.

«Αυτό που λέει ο κόσμος είναι ότι η βοήθεια πηγαίνει στα μέρη όπου βρίσκονται οι δήμοι του AKP, τα υπόλοιπα αφήνονται στον Αλλάχ», υπογράμμισε ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Οι Τούρκοι κατηγορούν την τουρκική κυβέρνηση ότι άφησε γυμνή την εναέρια πυρασφάλεια της χώρας, προτιμώντας να χρησιμοποιήσει κονδύλια για την κατασκευή drones και όχι για την αγορά πυροσβεστικών εναέριων μέσων.

Μόνο τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη διαθέτει η Τουρκία, η οποία φέτος πληρώνει βαρύ τίμημα, με δεκάδες φωτιές να κατακαίνε την τουρκική επικράτεια, την ώρα που η Άγκυρα αρνείται την ελληνική βοήθεια σε πυροσβεστικές δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι: Έχουν βελτιωθεί οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας – Δημιούργησαν άξονα κατά της Τουρκίας

Rafale – Τούρκος ειδικός: Σοβαρός κίνδυνος από τον ηλεκτρονικό πόλεμο που κάνουν και τους πυραύλους τους

Ελληνοτουρκικά: Προκαλούν οι Τούρκοι – Σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο

Τουρκία: Απίστευτη καταγγελία – Έστειλαν ελικόπτερα μόνο στους δήμους που ψήφισαν Ερντογάν