Σε βίντεο για τον τουρισμό η Τουρκία προκαλεί απίστευτα, χαρακτηρίζονται το Αιγαίο Τουρκικό, και κάνοντας χρήση του όρου TurkAegean.

Συνεχίζουν τις προκλήσεις η Τουρκία, που όσο περνάει ο καιρός το... τραβάει όλο και περισσότερο!

Μετά την απαράδεκτη απόφαση που πήρε η Ευρωπαϊκή Ένωση να κατοχυρώσει το TurkAegean ήταν δεδομένο ότι η Τουρκία θα προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τον όρο. Η χώρα όμως του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το πήγε σε… άλλο επίπεδο με ένα άκρως προκλητικό βίντεο με το οποίο απευθύνεται σε τουρίστες, προπαγανδίζοντας σε απίστευτο βαθμό.
Συγκεκριμένα, η Τουρκία θέλησε να εξηγήσει γιατί προχώρησε στην κατοχύρωση του ονόματος TurkΑegean. Βεβαίως οι  εξηγήσεις που δίνει, όχι μόνο δεν στέκουν αλλά από τελεί μια άνευ προηγουμένου πρόκληση για την χώρα μας.

Στο βίντεο αυτό αναφέρεται χαρακτηριστικά πως η Τουρκία υπέβαλλε το αίτημά της στο γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού η Ελλάδα έκανε τον κόσμο να εκλαμβάνει το Αιγαίο ως ελληνική περιοχή.

Το βίντεο συνεχίζει με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, ο οποίος είπε πως το τουρκικό Αιγαίο είναι από τις πιο εκλεκτές περιοχές που έχει να προσφέρει η χώρα του!

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς μιλάμε για απίστευτα πράγματα, καθώς οι Τούρκοι θεωρούν όλο το Αιγαίο δικό τους, περνάνε αυτή την εντύπωση στους τουρίστες και κάνουν την χώρα μας να φαίνεται πως εκείνη είχε άδικο όλα αυτά τα χρόνια.

Η Ελλάδα κάνει κάποιες ενέργειες στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου ο όρος TurkAegean όμως έχασε ήδη πολύτιμο έδαφος και μένει να δούμε αν η χώρα μας μπορεί να κερδίσει κάτι.

Χαρακτηριστικά όσα είπε ο κ. Γιάννης Μαντζουράνης, δικηγόρος και μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για έλλειψη αντανακλαστικών κα αδυναμία αντίληψης της ευρωπαϊκής στάσης απέναντι στην Τουρκία.

Τουρκία: Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ του MEGA