Τουρκία: Απίστευτο! Πουλάνε το μίνι αεροπλανοφόρο τους Anadolu οι Τούρκοι; - Πτώχευσαν;

Πουλάνε το Anadolu οι Τούρκοι σύμφωνα με το μαροκινό πρακτορείο ειδήσεων MAP.

Τουρκία: Απίστευτο! Πουλάνε το μίνι αεροπλανοφόρο τους Anadolu οι Τούρκοι, σύμφωνα με το μαροκινό πρακτορείο ειδήσεων MAP, που βρίσκεται κοντά στη μαροκινή κυβέρνηση.

Το μαροκινό πρακτορείο MAP, μόλις ανακοίνωσε την αγορά του τουρκικού αμφίβιου επιθετικού πλοίου TCG Anadolu σε συμφωνία που υπέγραψε σήμερα το πρωί ο Μαροκινός πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γράφει το foronaval.com.

Το TCG Anadolu (L-400) είναι ένα αμφίβιο επιθετικό πλοίο τύπου LHD που σχεδιάστηκε από τη Navantia και πήρε το όνομά του από τη χερσόνησο της Ανατολίας (Anadolu στα Τουρκικά).

Με τα 232 μέτρα μήκος θα (;) ήταν το μεγαλύτερο πλοίο στην ιστορία του τουρκικού ναυτικού.

Η κοινοπραξία που σχηματίστηκε από την τουρκική εταιρεία Sedef και την ισπανική Navantia κέρδισε το διαγωνισμό για το έργο το 2015 με σχέδιο βασισμένο σε αυτό του ισπανικού πλοίου Juan Carlos I (L-61).

Η Navantia παρείχε το σχεδιασμό, τη μεταφορά τεχνολογίας, τον εξοπλισμό και την τεχνική βοήθεια στο Ναυπηγείο Sedef της Τουρκίας για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του πλοίου.

Όπως το ισπανικό ομόλογό του, το Anadolu έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί τα F-35B σύντομης απογείωσης και κάθετης προσγείωσης.

Όμως η αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 τον Ιούλιο του 2019 άφησε το Anadolu ως ένα αεροπλανοφόρο χωρίς αεροπλάνα.

Οι Τούρκοι σχεδιάζουν να βάλουν Bayraktar TB-3 στο Anadolu.

Σύμφωνα με το πρακτορείο MAP, το Μαρόκο αποκτήσει το πλοίο έναντι 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Mένει να δούμε αν επιβεβαιώνεται η είδηση.

Νωρίτερα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την πιθανή πώληση στο Βασίλειο του Μαρόκου 14 αεροσκαφών κάθετης απογείωσης και προσγείωσης Harrier Plus.

Το Μαρόκο έχει επίσης δείξει ενδιαφέρον για δύο ιταλικές φρεγάτες Bergamini (FREMM).

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Έτρεξαν προσομοίωση για πόλεμο με την Ελλάδα και έχασαν – Ποιο σενάριο τους τρομάζει

Τουρκία: Οι ΗΠΑ επισπεύδουν την παράδοση των F-35 στην Ελλάδα

Τουρκία: Απίστευτο! Πουλάνε το μίνι αεροπλανοφόρο τους Anadolu οι Τούρκοι; – Πτώχευσαν;

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο