ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Απίστευτο θράσος, απαιτεί να την ενημερώνουμε για τις εκταφές Τούρκων σε ελληνικά νεκροταφεία!

Ολοένα και πιο απίστευτες είναι οι απαιτήσεις που εγείρουν οι Τούρκοι. Αυτή τη φορά έφτασαν μέχρι και σε... νεκροταφεία εντός της ελληνικής επικράτειας!
Τουρκία: Απίστευτο θράσος, απαιτεί να την ενημερώνουμε για τις εκταφές Τούρκων σε ελληνικά νεκροταφεία!

Ολοένα και πιο απίστευτες οι απαιτήσεις που εγείρει η Τουρκία. Φτάνουν πλέον μέχρι και σε… νεκροταφεία εντός της ελληνικής επικράτειας!

Ναι καλά διαβάζετε! Η Τουρκία προσπαθεί να «βάλει χέρι» ακόμη και στο πώς θα διαχειριζόμαστε τα νεκροταφεία μας, εφόσον σε αυτά τυγχάνει να βρίσκονται Τούρκοι!

Πιο συγκεκριμένα, στο παρακάτω βίντεο από το CNNTURK, ακούμε αρχικά τον παρουσιαστή να σχολιάζει για την Ελλάδα και μετά το σχόλιο του ανταποκριτή. Παρουσιαστής: «Κύριοι η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση. Σε αυτό το περιστατικό πλέον πρέπει να εξετάσουμε και την ανθρώπινη διάσταση. Διότι από την μία πλευρά λειτουργούν οι διπλωματικοί δίαυλοι, γίνονται διπλωματικές συνομιλίες και διάλογος αλλά από την άλλη, μιλάμε για ένα χτύπημα κάτω από τη μέση.

Δεν ξέρω αν εσείς συμφωνείτε. Θα δείτε την κατάσταση η οποία κλιμάκωσε την ένταση μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας. Η Ελλάδα τις σορούς που βρήκε σε ένα οθωμανικό νεκροταφείο, στην αυλή ενός δημοτικού σχολείου σε χωριό κοντά στη Θεσσαλονίκη, τις μετακίνησε χωρίς να ενημερώσει την Τουρκία, κάτι το οποίο κλιμάκωσε άμεσα την ένταση».

Ανταποκριτής: «Σε εκσκαφή που έγινε σε αυλή σχολείου στο χωριό Σήμαντρα κοντά στη Θεσσαλονίκη της Ελλάδας βρέθηκαν 201 οθωμανικοί τάφοι. Οι Έλληνες αρμόδιοι έθεσαν υπό προστασία τις σορούς, στις αποθήκες της διεύθυνσης αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους. Αλλά δεν ενημέρωσαν την Τουρκία. Η Τουρκία αμέσως ενήργησε σε Άγκυρα και Αθήνα. Ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα Διάμεσης κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ενώ ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Μπουράκ Οζουγκεργκίν, την ίδια μέρα ζήτησε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να σταματήσουν οι εργασίες εκσκαφών και οι σοροί να θαφτούν στην τοποθεσία τους σύμφωνα με το Ισλάμ. Αρμόδιοι του προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκαν το χωριό και συνομίλησαν με τις τοπικές αρχές. Το ότι πρόκειται για νεκροταφείο της οθωμανικής περιόδου έγινε αντιληπτό από το ότι τα κρανία και τα άλλα οστά είναι στραμμένα προς την Μέκκα, όπως και από την μοναδική οθωμανική ταφόπλακα που ανήκει σε έναν από τους 201 τάφους.

Στο χωριό Σήμαντρα πού βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα, στα 90 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη στην χερσόνησο της Χαλκιδικής, επί οθωμανικής περιόδου ζούσαν περίπου 160 οικογένειες. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει Τούρκος στο χωριό. Με την ανταλλαγή των πληθυσμών που έγινε με τη Λοζάνη, εγκαταστάθηκαν εκεί πληθυσμοί που επί το πλείστον είχαν έρθει από το Έρντεκ και την Καππαδοκία».

Λοιπόν είναι σαφές. Η Τουρκία θέλει για οτιδήποτε αφορά μουσουλμάνους στην Ελλάδα, πρώτα να την ενημερώνουμε και μετά να το κάνουμε! Μήπως να μας διόριζαν και έναν νομάρχη καλύτερα; Τίποτα άλλο;

Πηγή defencepoint.gr

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

?>