ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία – Bayraktar Kızılelma: Σόου από τον Ερντογάν και τον γαμπρό του – Το drone που αλλάζει το τοπίο στο Αιγαίο

Το μη επανδρωμένο μαχητικό θα παραδοθεί στην τουρκική αεροπορία το 2024.
Τουρκία – Bayraktar Kızılelma: Σόου από τον Ερντογάν και τον γαμπρό του – Το drone που αλλάζει το τοπίο στο Αιγαίο

Πολλά έχει επενδύσει η Τουρκία στα drones τα οποία παράγει η ίδια και αυτό που έρχεται στο προσκήνιο είναι το Bayraktar Kızılelma το οποίο πρόκειται να παραδοθεί στον τουρκικό στρατό το 2024, δηλαδή σε περίπου έναν χρόνο από τώρα.

Σύμφωνα με τους Τούρκους αναλυτές, το μη επανδρωμένο μαχητικό θα προσφέρει πολλές υπηρεσίες στην χώρα και θα τη βοηθήσει να αλλάξει το «τοπίο» στο Αιγαίο.

Βεβαίως αν αυτό ισχύσει μένει να το δούμε, καθώς η Ελλάδα έχει ήδη ενισχύσει την πολεμική της αεροπορία τα τελευταία χρόνια, μία με την απόκτηση των μαχητικών Rafale, των φρεγατών Belharra αλλά και με την αναμενόμενη απόκτηση των πυραυλικών συστημάτων SPIKE-NLOS, είδηση που έχει κάνει τους Τούρκους να «βράζουν».

Ο γαμπρός του Ερντογτάν, Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ:

Η μαζική παραγωγή του εν λόγω drones θα ξεκινήσει το 2024, όπως αναφέρουμε και πιο πάνω, όμως ήδη ο Ερντογάν και οι επιτελείς του έχουν αρχίσει τα γνωστά σόου -όποτε διαθέτουν ένα νέο όπλο-, προκειμένου να το διαφημίσουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γαμπρός του Τούρκου προέδρου Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ (επικεφαλής -μαζί με τον αδελφό του Χαλούκ- της κατασκευάστριας εταιρείας Baykar)ανακοίνωσε νέα δοκιμαστική πτήση σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Μάλιστα όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο εμφανίστηκε με ειδική στολή μπροστά στις κάμερες και έδωσε μια «παράσταση» εντυπωσιασμού.

Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για το νέο drone που ετοιμάζει η Τουρκία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία – Bayraktar Kızılelma: Σόου από τον Ερντογάν και τον γαμπρό του – Το drone που αλλάζει το τοπίο στο Αιγαίο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.