Sportime

Τουρκία: Μπόρνχολμ λέγεται ο εφιάλτης της Άγκυρας

Διονύσης Αντωνέλλος 1 λεπτά ανάγνωσης
Τουρκία: Μπόρνχολμ λέγεται ο εφιάλτης της Άγκυρας
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Τουρκία: Η Άγκυρα είναι αρνητική στο ενδεχόμενο να πάει η ελληνοτουρκική διένεξη για την ΑΟΖ του Καστελόριζου στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ο λόγος που οι Τούρκοι φοβούνται να πάνε στην Χάγη αφορά μία αντίστοιχη περίπτωση με το Καστελόριζο αλλά με δανικό, σουηδικό, πολωνικό και γερμανικό ενδιαφέρον.

Κανένα κράτος από τη Σουηδία, τη Γερμανία ή την Πολωνία δεν αρνήθηκε το δικαίμωα πλήρους ΑΟΖ για το νησί Μπόρνχολμ της Δανίας.

Το νησί Μπόρνχολμ έχει πλήρη ΑΟΖ χωρίς να επηρεάζεται από τις μεγάλες ακτές των γειτονικών κρατών ή τις μικρές ακτές του νησιού ή ότι είναι μακριά από την ηπειρωτική χώρα της Δανίας.

Για το νησί αυτό δεν ισχύει κανένα από τα επιχειρήματα της Τουρκίας για το Καστελόριζο. Γιατί να ισχύουν τα επιχειρήματα της Άγκυρας για το ελληνικό νησί;

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Διονύσης Αντωνέλλος

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα