ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Δεν θα τα βρούμε μέσω διαπραγματεύσεων μετά τον εξοπλισμό της Ελλάδας – Προμήνυμα θερμού επεισοδίου

Ελληνοτουρκικά: Μήνυμα σε Ελλάδα από τη γειτονική χώρα - Η Τουρκία είναι εξαιρετικά αποφασισμένη
Τουρκία: Δεν θα τα βρούμε μέσω διαπραγματεύσεων μετά τον εξοπλισμό της Ελλάδας – Προμήνυμα θερμού επεισοδίου

Τουρκία: Προειδοποιεί την Ελλάδα, έπειτα από την περίφημη αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία, διά στόματος του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Πριν από μερικές ημέρες, το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας χαρακτήρισε «προβληματική» τη συμφωνία, υποστηρίζοντας ότι είναι «πιθανόν να βλάψει την ίδια και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Τώρα είναι η σειρά του Χουλουσί Ακάρ να προαναγγείλει, επί της ουσίας, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κοινή γραμμή πλεύσης με τη χώρα μας.

«Μία αγάπη για εξοπλισμούς έχει πιάσει την Ελλάδα, ειδικά πρόσφατα, με την υλοποίηση κάποιων συμφωνιών υπό την ενθάρρυνση και την πρόκληση μερικών χωρών.

Κοιτάξτε πρώτα τα μαθηματικά και την ιστορία. Δεν μπορεί κανείς να αποκτήσει πλεονέκτημα απέναντι στην Τουρκία με τέτοιες κινήσεις. Εγκαταλείψτε αυτήν την προσπάθεια».

Αυτή ήταν η εκτίμηση και η σύσταση του υπουργού Άμυνας της γειτονικής χώρας, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της Ναυτικής Ακαδημίας του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας.

Ελληνοτουρκικά: Μήνυμα σε Ελλάδα – Η Τουρκία είναι εξαιρετικά αποφασισμένη

Στη συνέχεια προσέθεσε: «Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι εύθραυστη. Κάνει την οικονομία χειρότερη, προβαίνοντας σε κάποιες αχρείαστες δαπάνες με αγάπη για τον οπλισμό και προορίζεται για την ευημερία του ελληνικού λαού. Οι λογικοί άνθρωποι στην Ελλάδα πρέπει να το δουν αυτό».

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι η Τουρκία θέλει να επιλυθούν τα προβλήματα με την Ελλάδα, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Τόνισε, όμως, πως ορισμένοι πολιτικοί, ειδικά στην Ελλάδα, κλιμακώνουν την ένταση με τις επιθετικές ενέργειες και τη ρητορική τους, προκειμένου να διαταράξουν τις διμερείς σχέσεις.

«Είμαστε εξαιρετικά αποφασισμένοι και ικανοί σε αυτό το θέμα. Έχουμε λάβει κάθε προφύλαξη», προειδοποίησε επίσης ο Χουλουσί Ακάρ, μία δήλωση που κάθε άλλο παρά διασφαλίζει την ευημερία στο Αιγαίου.

Ουσιαστικά προανήγγειλε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ταύτιση μεταξύ των δύο χωρών. Για αρχή αυτό και βλέπουμε…

 

Διαβάστε επίσης:

Toυρκία: Θέλει F-16 ανώτερα από τα ελληνικά – Τι θα γίνει

Ελληνοτουρκικά: Πρόταση – Να αναβαθμίσει τις ΜΕΚΟ η Lockheed Martin – Mε AGM-158C και CAMM-ER

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Δεν θα τα βρούμε μέσω διαπραγματεύσεων μετά τον εξοπλισμό της Ελλάδας – Προμήνυμα θερμού επεισοδίου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.