ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία – Δημοσκόπηση: Ανοίγει η διαφορά του Κιλιτσντάρογλου με τον Ερντογάν, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές

Δημοσκοπικό προβάδισμα Κιλιτσντάρογλου μια εβδομάδα πριν τις εκλογές
Τουρκία – Δημοσκόπηση: Ανοίγει η διαφορά του Κιλιτσντάρογλου με τον Ερντογάν, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές

Προβάδισμα 2,6%, διατηρεί ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου, έναντι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση. Κι αυτό μόλις μία εβδομάδα πριν τις εκλογές της 14ης Μαΐου.

Συγκεκριμένα σε ρεπορτάζ που παρουσίασε η εκπομπή του ΣΚΑΪ «Δεκατιανοί», ο Κιλιντσντάρογλου λαμβάνει ποσοστό 47,6%, ο Ερντογάν 45%, ο Μουχαρέμ Ιντζέ 5,1% και ο Σινάν Ογκάν 2,4%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μόνο σταθερό ποσοστό, πάνω-κάτω, σε όλες τις δημοσκοπήσεις είναι αυτό του Ογκάν, ενώ ο Μουχαρέμ Ιντζέ ξεκίνησε από το 7%,-7,5% και πέφτει συνεχώς, με το ποσοστό του να πηγαίνει κυρίως προς τον Κιλιντσντάρογλου. Οπότε πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί η σχέση Ιντζέ και Κιλιντσάρογλου σε συνάρτηση με τον Ερντογάν φυσικά.

Βεβαίως να σημειώσουμε οτι οι δημοσκοπήσεις στην Τουρκία δεν είναι και οι πλέον αξιόπιστες, καθώς αρκετά εκατομμύρια ψηφοφόροι περνάνε «κάτω από το ραντάρ». Επίσης υπάρχουν 5.9 εκατομμύρια πολίτες εκτοπισμένοι από τον σεισμό (οι περισσότεροι ψηφοφόροι του Ερντογάν). Από αυτούς τουλάχιστον το 1 εκατομμύριο δεν θα ψηφίσει καθώς δεν υπάρχουν οι υποδομές για να γίνει κάτι τέτοιο.

Επίσης στις κάλπες για τις εκλογές στην Τουρκία θα προσέλθουν για πρώτη φορά 5.4 εκατομμύρια Τούρκοι που είναι νέοι ψηφοφόροι. Ακόμη υπάρχουν και 1.500.000 ψηφοφόροι που ζουν στο εξωτερικό, με τους περισσότερους να στηρίζουν τη νυν κυβέρνηση.

Εξάλλου υπάρχουν και οι Κούρδοι που θα παίξουν και αυτοί καθοριστικό ρόλο για την έκβαση του τελικού αποτελέσματος.

Δείτε παρακάτω την τελευταία δημοσκόπηση για τις εκλογές στην Τουρκία

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.