Πλοίο που θα έχει ρόλο κατασκόπου φτιάχνει η Τουρκία το οποίο προφανώς θα έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με ειδικές αποστολές στο Αιγαίο.

Πλοίο που θα έχει ρόλο κατασκόπου φτιάχνει η Τουρκία το οποίο προφανώς θα έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με ειδικές αποστολές στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά: Την ώρα που η Ελλάδα ενισχύει σημαντικά τις Ένοπλες δυνάμεις (με συμφωνίες όπως αυτές για τα Rafale, αλλά και τα άρματα), αλλά και ενισχύει τις συμμαχίες της (με συμφωνίες όπως αυτές με ΗΠΑ, Γαλλία, Αίγυπτο και Ισραήλ), η Τουρκία τα… χρειάζεται.

Άλλωστε πρόσφατα διαβάσατε στο Sportime για το σοκ των Τούρκων πιλότων που παραδέχονται ότι «… οι Έλληνες θα μας χορέψουν».

Έτσι η Τουρκία κάνει ό,τι μπορεί ώστε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και φυσικά να προκαλέσει για πολλοστή φορά την χώρα μας.

Οπως αναφέρει η Τουρκική σελίδα «Yenisafak» ο το τουρκικό πολεμικό ναυτικό βγάζει στις θάλασσες πλοίο κατάσκοπό προκειμένου να επωφεληθεί σε πολλά επίπεδα.

«Το τουρκικό ναυτικό, που ενισχύει τη δύναμή του στις θάλασσες με το πρόγραμμα «MİLGEM», κάνει ένα ακόμη ιστορικό βήμα», αναφέρει αρχικά το ρεπορτάζ και συμπληρώνει: «Το πρώτο πλοίο πληροφοριών της Τουρκίας, που κατασκευάστηκε με εθνικούς πόρους, ετοιμάζεται για υπηρεσία. Το πλοίο θα είναι σε θέση να ανιχνεύει άμεσα απειλές για την εθνική ασφάλεια κάνοντας κρουαζιέρα για 45 ημέρες, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών υδάτων (σ.σ. σε αυτά περιλαμβάνεται και το Αιγαίο)».

Και καταλήγει λέγοντας: «Το πρόγραμμα «Τούρκοι σε άμυνα» χρησιμοποιεί στην ατζέντα του αυτή την εβδομάδα την κορβέτα Ufuk, η οποία θα είναι τα μάτια της Τουρκίας για να δει και τα αυτιά της για να ακούει.

Φυσικά μένει να δούμε πως θα χρησιμοποιηθεί το πλοίο αυτό στο Αιγαίο και αν θα προσπαθήσει να υποκλέψει πληροφορίες για το ελληνικό πολεμικό ναυτικό ή τα ελληνικά νησιά τα οποία η Τουρκία αμφισβητεί ανοιχτά πλέον.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ερντογάν και η Κυβέρνησή του έχουν… λυσσάξει με το αίτημα για αποστρατικοποίηση των νησιών της Ελλάδας στο Αιγαίο, την ώρα που οι Τούρκοι διαθέτουν ισχυρή αποβατική μονάδα που τα απειλεί συνεχώς.

Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ για το πλοίο-κατάσκοπο που ετοίμασε η Τουρκία