×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Τουρκία: Έγγραφα αποδεικνύουν σχέσεις του ISIS με την κυβέρνηση Ερντογάν!


Διονύσης Αντωνέλλος

Τουρκία: Έγγραφα αποδεικνύουν σχέσεις του ISIS με την κυβέρνηση Ερντογάν!


Σε κάθε άκρο φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να φτάσει η φασιστική κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η οποία σε κάθε ευκαιρία να επιτεθεί σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Όπως αναφέρει η σελίδα www.defencenet.gr η Τουρκία προσφέρει βοήθεια στις εξτρεμιστικές ισλαμικές ομάδες όπως ο ISIS κάτι που λίγο έως πολύ ήταν γνωστό. Τώρα όμως αυτό επιβεβαιώνεται και κι επίσημα μέσω εγγράφου που παρουσιάστηκε σε δικαστήριο την αποδεικνύει και την καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καστελόριζο: Ανατριχίλα από τον Εθνικό Ύμνο των Ελλήνων στρατιωτών (vid)

Έγγραφο το οποίο παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας στο 17ο Ποινικό Δικαστήριο της Αγκυρας τον Μάρτιο του 2019, αποκαλύπτει συνδέσμους και σχέσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το ISIS, το Κατάρ, τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και το λιβυκό πετρέλαιο.

Η απόρρητη έκθεση που περιήλθε στην κατοχή των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας (ΜΙΤ), πιθανότατα από αντίπαλες μυστικές υπηρεσίες έγινε ουσιαστικά κατά λάθος από την υπεράσπιση της υπόθεσης.

Τα στοιχεία «καρφώνουν» τον Ερντογάν και είναι ενδεικτικά του τρόπου με τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση «παραπληροφορεί, διασπείρει ψεύδη, διαδίδει συνωμοσίες και χρησιμοποιεί τα media για να παραπληροφορεί το κοινό, δημιουργώντας ψεύτικες ιστορίες και χειραγωγώντας την κοινή γνώμη» όπως γράφει τo Nordic Monitor.

Η MIT, σημειώνει το Nordic Monitor, πήρε την έκθεση του συντάκτη που δεν κατονομάζεται και το προώθησε σε όλα τα αρμόδια κυβερνητικά κλιμάκια, συμπεριλαμβανομένου του ΥΠΕΞ, του ΥΠΕΣ και του Γενικού Επιτελείου. Ενα από τα αντίγραφα βρέθηκε και στο γραφείο του Υποναυάρχου Σινάν Σουρέρ (Sinan Sürer) o οποίος ήταν το 2015 επικεφαλής «Πρώτης Αποτίμησης Πληροφοριών» στο Γενικό Επιτελείου Στρατού.

Οι διοργανωτές του ψευδοπραξικοπήματος, πάντα σύμφωνα με το Nordic Monitor, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν εναντίον του την έκθεση. Μέσα στο χάος της 15ης και 16ης Ιουλίου του 2015, η αστυνομία ερεύνησε και το γραφείο του, καταγράφοντας το συγκεκριμένο έγγραφο ανάμεσα σε άλλα και απέστειλε τα στοιχεία στον εισαγγελέα.

Οι δολοπλόκοι δεν ανέφεραν ποτέ ότι το έγγραφο ανήκε στην ΜΙΤ και ότι ο Σουρέρ ήταν απλά ένας από τους αποδέκτες του. Και το γεγονός ότι το έγγραφο ανέφερε επίσης τους δεσμούς του Eρτνογάν και της οικογένειάς του με ένοπλους τζιχαντιστές, ανάμειξη στο εμπόριο πετρελαίου από το ISIS, εκμετάλλευση των πετρελαϊκών ερευνών στη Λιβύη, και τους δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, αγνοήθηκαν εντελώς.

«Ο συγγραφέας του εγγράφου ήταν από το εξωτερικό. Συντάχθηκε πιθανώς από έναν δημοσιογράφο ή έναν πράκτορα που δούλευε δήθεν ως δημοσιογράφος με συνδέσμους στα ΗΑΕ, η πολίτη των ΗΑΕ που είχε κάποιες σχέσεις με το Al-Jazeera», είπε ο Σουρέρ στο δικαστήριο.

Εξήγησε επίσης εκτενώς ότι το δεύτερο τμήμα του εγγράφου, που μιλούσε για τις σχέσεις του Ερντογάν με τζιχαντιστικές ομάδες και τη διαδρομή χρήματος με το Κατάρ και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, αγνοήθηκαν πλήρως από την ενημερωτική κάλυψη, αφού προφανώς δεν εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα της τουρκικής κυβέρνησης. Ο Σουρέρ καταδικάστηκε σε 141 φορές ισόβια, στις 20 Ιουνίου του 2019.

Η έφεσή του ακόμη εκκρεμεί.

ΒΡΕΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΔΩ

Sportime Extras