ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο – «Θα προκαλέσει κρίση»

Η Τουρκία δε σταματάει τις προκλήσεις και βάζει ξανά στο στόχαστρο της το Αιγαίο.
Τουρκία: Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο – «Θα προκαλέσει κρίση»

Τεράστιο θέμα έχουν δημιουργήσει στην Τουρκία οι δηλώσεις που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αφορούν το θαλάσσιο πάρκο που θα δημιουργηθεί στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, κάνουν πολύ σκληρή επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό, με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας θα απειλούν, ότι όλα αυτά θα δημιουργήσουν μία νέα κρίση, ανάμεσα στις δύο χώρες.

Όλα αυτά τα μεταφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κων/πολη Μανώλης Κωστίδης, λέγοντας: «Οποιαδήποτε δήλωση, οποιαδήποτε αναφορά για το Αιγαίο, η Τουρκία αλλά και τα τουρκικά ΜΜΕ θεωρούν ότι έχουν λόγο στο Αιγαίο και αντιδρούν με κάθε τρόπο».

Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται οι γείτονες να σταματήσουν, ανεβάζοντας συνέχεια την ένταση μέχρι να πετύχουν αυτό που θέλουν.

Τουρκία: Τι αναφέρουν τα ΜΜΕ!

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας επανέλαβε τη ρητορική που θα προκαλέσει κρίση» σχολιάζει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα AKSAM

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θα κηρύξουν θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο. H Τουρκία είχε αντιδράσει» αναφέρει η HABERTURK.

«Κρίση ‘’θαλάσσιου πάρκου’’ στο Αιγαίο! Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης ανακοίνωσε ξανά» δηλώνει το τηλεοπτικό δίκτυο 24. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του στην 9η διεθνή διάσκεψη «Our Ocean Conference», είχε αναφέρει: «Θα δημιουργήσουμε δύο επιπλέον μεγάλα θαλάσσια εθνικά πάρκα, ένα στο Ιόνιο και ένα στο Αιγαίο, αυξάνοντας το μέγεθος των θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών μας κατά 80% και καλύπτοντας περίπου το 1/3 των χωρικών θαλάσσιων υδάτων μας».

Πηγή: Geostratigika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο – «Θα προκαλέσει κρίση»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.