ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Έξαλλος ο Ερντογάν – Τον «πετσοκόβει» το Reuters!

Αγγελία του Reuters για ρεπόρτερ στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!
Τουρκία: Έξαλλος ο Ερντογάν – Τον «πετσοκόβει» το Reuters!

Τουρκία: Αν λέγαμε σε κάποιον πως μία αγγελία για προσφορά εργασίας μπορεί να προκαλέσει την οργή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ίσως να μην μας έπαιρνε και πολύ στα σοβαρά. Κάτι τέτοιο ωστόσο, ισχύει και… παραϊσχύει!

Ειδικότερα λοιπόν, πρόκειται για μια αγγελία του Reuters για αναπληρωτή προϊστάμενο στην Τουρκία, στο γραφείο του διεθνούς πρακτορείου στην Κωνσταντινούπολη.

Ας μην ξεχνάμε φυσικά το προ μηνών πολύ ενδιαφέρον άρθρο από το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων γύρω από τη «δράση» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον χώρο των ΜΜΕ και όχι μόνο.

Η αιτία αυτή τη φορά λοιπόν κρύβεται στο κείμενο της αγγελίας, το οποίο είναι ένας κόλαφος για την κυβέρνηση Ερντογάν, καθώς αναφέρει πως επί προεδρίας του η Τουρκία απομακρύνθηκε από τις σύγχρονες κοσμικές παραδόσεις, ασκώντας και κριτική για την πορεία της οικονομίας.

«Ο Ερντογάν έχει μεταμορφώσει την Τουρκία στις δύο δεκαετίες στην εξουσία του, απομακρύνοντάς την από τις σύγχρονες κοσμικές παραδόσεις και μετατρέποντάς τη σε μια ισχυρή διπλωματική και στρατιωτική παρουσία σε περιοχές που εκτείνονται από τον Νότιο Καύκασο έως τη Βόρεια Αφρική.

Κάποιον με ισχυρές δεξιότητες γραφής και με γνώσεις, που να μπορεί να προσφέρει αναλυτικά ρεπορτάζ από κοινού με την υποστήριξη της υψηλών επιδόσεων ομάδας μας που καλύπτει μια κρίσιμη συγκυρία της διακυβέρνησης Ερντογάν – με τον εκτροχιασμένο πληθωρισμό και την υποτιμημένη λίρα να απειλούν την προσπάθειά του για επανεκλογή τους επόμενους μήνες.

Η Τουρκία είναι μια σύνθετη και γρήγορα αναπτυσσόμενη ιστορία. Ο επιτυχημένος υποψήφιος θα είναι ένας ισχυρός ρεπόρτερ και συγγραφέας με μάτι για μια συναρπαστική αφήγηση και με την ικανότητα να διαχωρίζει μια συχνά συγκεχυμένη εικόνα για να πει μια καλά πλαισιωμένη και ισορροπημένη ιστορία, αποτυπώνοντας την πολιτική και οικονομική σημασία των γεγονότων και τις διεθνείς προεκτάσεις τους», αναφέρει.

Η αντίδραση Ερντογάν

Εμφανώς ενοχλημένος, ο τούρκος Πρόεδρος δια του επικεφαλής επικοινωνίας της προεδρίας της Τουρκίας Φαχρετίν Αλτούν, αντέδρασε στην παραπάνω αγγελία.

Σύμφωνα με την «Sabah», είπε ότι «το Reuters φαίνεται να απομακρύνεται από τα γεγονότα και αντ’ αυτού να χρησιμοποιεί μία μεροληπτική οπτική γωνία για το τι συνέβη στις “σύγχρονες κοσμικές παραδόσεις” στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του προέδρου Ερντογάν. Αυτές οι δηλώσεις θα είχαν νόημα μόνο σε ένα προπαγανδιστικό φυλλάδιο» κατέληξε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Έξαλλος ο Ερντογάν – Τον «πετσοκόβει» το Reuters!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.