ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Γι’ αυτό έστειλαν κατασκοπευτικά F16 στη Κρήτη – Τι φοβάται η Ελλάδα

Πτήση κατασκοπείας από δύο τουρκικά F-16 στο Τυµπάκι της Κρήτης - Ποιος ήταν ο στόχος του Ερντογάν
Η Τουρκία έστειλε φωτογραφικό αεροσκάφος και F-16, προκειμένου να καταγράψουν και να επαναβεβαιώσουν τις θέσεις των S-300 στο Τυµπάκι Κρήτης.

Νέα απίστευτη πρόκληση από την Τουρκία η οποία έστειλε φωτογραφικό αεροσκάφος, με συνοδεία μαχητικών F-16, προκειμένου να καταγράψουν και να επαναβεβαιώσουν τις θέσεις των S-300 στο Τυµπάκι στην Κρήτη.

Το περιστατικό καταγράφηκε από την περασμένη Τρίτη από την ελληνική πολεμική αεροπορία. Συγκεκριμένα ένα ζεύγος µαχητικών αεροσκαφών F-16 και ένα φωτογραφικό αεροσκάφος Phantom RF-4, µε σκοπό τη λήψη αεροφωτογραφιών των συγκεκριµένων αντιαεροπορικών συστηµάτων αλλά και τον εντοπισµό της ακριβούς τοποθεσίας τους.

Οπως αναφέρει το «Πεντάγωνο» η συγκεκριµένη αποστολή να εξυπηρετήσει την προσπάθεια που κάνει η Τουρκία  να γνωστοποιήσει στο ΝΑΤΟ ότι και η χώρα µας έχει στο οπλοστάσιό της το συγκεκριµένο ρωσικό οπλικό σύστηµα.

Τα συγκεκριµένα αεροσκάφη µάλιστα προκειµένου να έχουν τα απαραίτητα καύσιµα έτσι ώστε να εκτελέσουν την αποστολή τους, ακόµη και στο ενδεχόµενο που απαιτούνταν η εµπλοκή τους µε αντίστοιχα ελληνικά που θα έσπευδαν να τα αναχαιτίσουν, φρόντισαν να ανεφοδιαστούν στον αέρα, λίγο προτού εισέλθουν στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Ειδικότερα, κινούµενα αρχικά εντός του FIR Αγκυρας µε πορεία νότια και εν συνεχεία δυτικά προς τη Βόρεια Κρήτη, το ζεύγος των τουρκικών F-16 όπως και το Phantom ανεφοδιάστηκαν µε καύσιµα από ιπτάµενο τάνκερ KC-135R Stratotanker πάνω από την Αλικαρνασσό, ακριβώς στο µέσο της διαδροµής τους, έτσι ώστε να µεγιστοποιήσουν την ακτίνα δράσης τους για το ενδεχόµενο που κατάφερναν να φτάσουν στον προορισµό τους και θα έπρεπε να κινηθούν προς άλλη κατεύθυνση, ακόµη και προς τη Λιβύη.

Τα τουρκικά αεροσκάφη, ωστόσο, όπως και ο στόχος της αποστολής τους, έγιναν εγκαίρως αντιληπτά από την ελληνική πλευρά, µε την πορεία τους να καταγράφεται συνεχώς από τα ραντάρ της Πολεµικής Αεροπορίας. Σχεδόν
ταυτόχρονα µε την είσοδό τους στο FIR Αθηνών το µεσηµέρι της περασµένης Τρίτης, δόθηκε εντολή στα ελληνικά µαχητικά επιφυλακής στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα να απογειωθούν προκειµένου να σπεύσουν προς
αναχαίτισή τους, όπως και τελικά έγινε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Καρπάθου.

Σύµφωνα µε κύκλους του Πενταγώνου, πάντως, και µε δεδοµένο ότι η θέση των S-300 είναι δηλωµένη στο ΝΑΤΟ, άρα γνωστή και στους Τούρκους, η συγκεκριµένη αποστολή είχε περισσότερο προπαγανδιστικό και λιγότερο ουσιαστικό χαρακτήρα για την Αγκυρα.

Ελληνοτουρκικά – Όλες οι ειδήσεις

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι – Τι έχει συμβεί στον εναέριο χώρο

Αντέγραψαν τους Ισραηλινούς οι Τούρκοι;

Τουρκία: Όχι στο πλοίο που θα μπορούσε να δηλητηριάσει όλη την Τουρκία – Το είχε γράψει το Geostratigika
Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ