ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία – γκάλοπ: Πιστεύουν οι Τούρκοι πώς η χώρα τους πρέπει να «χτυπήσει» την Ελλάδα;

Τι λένε Τούρκοι πολίτες για το ενδεχόμενο η χώρα τους να επιτεθεί στην Ελλάδα.
Τουρκία – γκάλοπ: Πιστεύουν οι Τούρκοι πώς η χώρα τους πρέπει να «χτυπήσει» την Ελλάδα;

Τουρκία: Διαχρονικά οι Τούρκοι πολιτικοί εκφράζουν μια πολεμοχαρή, επεκτατική και άκρως επιθετική πολιτική και ρητορική προς την Ελλάδα.

Ειδικά την τελευταία δεκαετία που στην ηγεσία της Τουρκίας βρίσκεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι προκλήσεις και απειλές πολέμου δίνουν και παίρνουν προς την χώρα μας.

Είναι χαρακτηριστική η φράση που συνεχώς εκστομίζεται από τους επιτελείς της τουρκικής κυβέρνησης «… θα έρθουμε μια νύχτα», αλλά και οι πρόσφατη απειλή του Ερντογάν που είπε «Οι TAYFUN θα χτυπήσουν την Αθήνα αν δεν είστε ήσυχοι!»

Έτσι μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα γκάλοπ  που έγινε, έξω στον δρόμο, στην Τουρκία με το ερώτημα «Αν πιστεύετε πως η Τουρκία πρέπει να χτυπήσει την Ελλάδα, και αν βλέπετε κάποιον ελληνοτουρκικό πόλεμο».

Τουρκία – γκάλοπ: Πιστεύουν οι Τούρκοι πώς η χώρα τους πρέπει να «χτυπήσει» την Ελλάδα;

Οπως θα δείτε σε αρκετούς πολίτες της γειτονικής χώρας έχει περάσει αυτή η ρητορική μίσους προς την Ελλάδα και συμφωνούν με τον Ερντογάν.

Άλλοι πάλι είναι πιο ψύχραιμοι και δεν θέλουν πόλεμο λέγοντας «μην χάσουμε στο τέλος και τα νησιά που έχουμε, γιατί η Ελλάδα έχει από πίσω τις ΗΠΑ και την Ευρώπη». Άλλοι πάλι λένε οτι η χώρα τους θα πρέπει να απαντήσει μόνο αν η Ελλάδα επιτεθεί σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν εποφθαλμιούμε το έδαφος κανενός, αλλά αν χρειαστεί θα πάρουμε ολόκληρη την Ελλάδα».

Δείτε παρακάτω τις πιο χαρακτηριστικές απαντήσεις που δόθηκαν στο τουρκικό γκάλοπ, για την Ελλάδα

 


Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία – γκάλοπ: Πιστεύουν οι Τούρκοι πώς η χώρα τους πρέπει να «χτυπήσει» την Ελλάδα;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.