ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Η Αίγυπτος αγνόησε επιδεικτικά το τουρκολιβυκό σύμφωνο, χαράσσοντας ΑΟΖ που συμφώνησε με την Ελλάδα

Επίδειξη δύναμης από την Αίγυπτο στην Τουρκία, που κάνει πέρα τις απειλές του Ερντογάν προς την χώρα της Αφρικής, αλλά και προς την Ελλάδα, όσον αφορά το τουρκολυβική σύμφωνο. Πρόσφατα Ελλάδα και Αίγυπτος συμφώνησαν για τις ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο, γεγονός που έκανε τους Τούρκους να «βράζουν», ενώ λίγες μέρες αργότερα η κοινή άσκηση των...
Τουρκία: Η Αίγυπτος αγνόησε επιδεικτικά το τουρκολιβυκό σύμφωνο, χαράσσοντας ΑΟΖ που συμφώνησε με την Ελλάδα

Επίδειξη δύναμης από την Αίγυπτο στην Τουρκία, που κάνει πέρα τις απειλές του Ερντογάν προς την χώρα της Αφρικής, αλλά και προς την Ελλάδα, όσον αφορά το τουρκολυβική σύμφωνο.

Πρόσφατα Ελλάδα και Αίγυπτος συμφώνησαν για τις ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο, γεγονός που έκανε τους Τούρκους να «βράζουν», ενώ λίγες μέρες αργότερα η κοινή άσκηση των δύο χωρών «Μέδουσα 12», προκάλεσε… εγκεφαλικά στον Ερντογάν και τους επιτελείς του.

Στη συνέχεια η Τουρκία άρχισε τις απειλές προς την Ελλάδα κυρίως (καθώς απέναντι στην Αίγυπτο δεν την… παίρνει και πολύ), ισχυριζόμενη πως θα εφαρμόσει το τουρκολυβικό μνημόνιο, το οποίος προφανώς και είναι παράνομο.

Τουρκία: Η Αίγυπτος αγνοεί επιδεικτικά το τουρκολιβυκό σύμφωνο χαράσσοντας ΑΟΖ

Στο θέμα προέκυψαν σημαντικές εξελίξεις, με την Αίγυπτο να αγνοεί την Τουρκία μέσα… στα μούτρα της, χαράσσοντας ΑΟΖ κόντρα στα όσα επιθυμούσαν οι ομόθρησκοί τους.

Συγκεκριμένα η Αίγυπτος, με απόφαση Σίσι καθορίστηκe τα θαλάσσια σύνορα της χώρας με τη Λιβύη, η οποία αγνοεί πλήρως το τουρκολιβυκό σύμφωνο, όπως αναφέρει ο ALPHA.

Η κίνηση Σίσι έγινε λίγο μετά τις νέες δηλώσεις Τσαβούσογλου περί κοινής απάντησης Άγκυρας και Τρίπολης στον ΟΗΕ όπου με επιστολή τους καλούν τη χώρα μας «να τερματίσει τις αβάσιμες κατηγορίες, την εχθρική ρητορική και τις ενέργειες που αυξάνουν την ένταση».

Όπως γίνεται αντιληπτό οι Τούρκοι πιάστηκαν εξαπίνης, με τα τουρκικά ΜΜΕ να σχολιάζουν ως κορυφαία είδηση την εξέλιξη αυτή και να κάνουν αναλύσεις για τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στην περιοχή.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Η Αίγυπτος αγνόησε επιδεικτικά το τουρκολιβυκό σύμφωνο, χαράσσοντας ΑΟΖ που συμφώνησε με την Ελλάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.