Τα τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν οτι η χώρα μας είναι έτοιμη για πόλεμο μετά την προκλητικότητά που επιδεικνύει η Τουρκία κόντρα στην Ελλάδα.

Τα τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν οτι η χώρα μας είναι έτοιμη για πόλεμο μετά την συνεχή προκλητικότητά που επιδεικνύει η Τουρκία κόντρα στην Ελλάδα.

Με τα ελληνικά ΜΜΕ και τη στάση που κρατάνε απέναντι στην άνευ προηγουμένου προκλητικότητα που επιδεικνύει η Τουρκία προς την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, ασχολείται ο τουρκικός Τύπος.

«Απίστευτος ισχυρισμός για την Τουρκία στον ελληνικό Τύπο! “Ένας ζεστός Ιούλιος”», τιτλοφορείται δημοσίευμα της «www.milliyet.com.tr», το οποίο αναμφίβολα είναι προκλητικό.

Δηλαδή δεν φτάνει που οι Τούρκοι κοντεύουν να αμφισβητήσουν ακόμη και την… Ακρόπολη, τους πειράζει που η χώρα μας βρίσκεται σε επιφυλακή με αφορμή τις συνεχείς απειλές Ερντογάν για τα ελληνικά νησιά.

«Στα ελληνικά ΜΜΕ, ειδικά στις ειδήσεις χθες (σ.σ. την Παρασκευή 3/6), φαίνεται ότι η Τουρκία βρίσκεται στα κορυφαία θέματα της ειδησεογραφίας», αναφέρουν οι Τούρκοι και συνεχίζουν: « Σε πολλά ΜΜΕ της Ελλάδας συζητείται ένας “Θαλάσσιος αποκλεισμός” στη Μεσόγειο και το ενδεχόμενο απόβασης της Τουρκίας σε ελληνικό νησί».

Ακόμη ο τουρκικός Τύπος σημειώνει: «Στις ελληνικές ειδήσεις όπου αναφέρθηκε ότι η Τουρκία προετοιμάζεται για έναν “θερμό Ιούλιο”, οι αναφορές ήταν: “Μια ασυνήθιστη προετοιμασία για πόλεμο”.  Υπάρχουν ενέργειες που πρέπει να ληφθούν εναντίον της Τουρκίας. Οι Έλληνες αναφέρουν επίσης ότι το ελληνικό υπουργείο Άμυνας προετοιμάζεται με τέσσερα σενάρια ενάντια σε νέα πιθανότητα γεώτρησης από την Τουρκία στο Αιγαίο. Επιπλέον τα ελληνικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι οι ελληνικές ειδικές δυνάμεις προετοιμάζονται για διείσδυση και παρόμοιες επιχειρήσεις τόσο με drones όσο και με πολεμικό πλοίο του 2020.

Το δημοσίευμα της milliyet προσθέτει λέγοντας: «Από την άλλη, τα ελληνικά ΜΜΕ επικαλούνται Έλληνες αξιωματούχους, οι οποίοι τονίζουν ότι ότι κάθε γωνιά του Αιγαίου είναι οπλισμένη και ετοιμοπόλεμη. Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε χθεσινές του δηλώσεις, εξαπέλυσε απειλές κατά της Τουρκίας και είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της βρίσκονται σε επιφυλακή και ετοιμότητα».

Καταλήγοντας το εν λόγω άρθρο σχολιάζει: «Επίσης ότι η Αθήνα προτίθεται να «διεθνοποιήσει» τα επιχειρήματά της και να εντείνει τη συκοφαντική της εκστρατεία κατά της Τουρκίας τόσο στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες όσο και στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη αυτόν τον μήνα.