Τουρκία: Η Ελλάδα θα προσπαθήσει να πάρει την Κωνσταντινούπολη δήλωσε ο απόστρατος Τούρκος στρατηγός, Ερντογάν Καρακούς.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Καρακούς, θα προσπαθήσει να πάρει την Κωνσταντινούπολη.

Τουρκία: Η Ελλάδα θα προσπαθήσει να πάρει την Κωνσταντινούπολη δήλωσε ο απόστρατος Τούρκος στρατηγός, Ερντογάν Καρακούς, κατά τη διάρκεια πολιτικής συζήτησης στο τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, αναφέρει το RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον Τούρκο στρατηγό, σε μία σύγκρουση με την Ελλάδα, η πόλη της Θεσσαλονίκης θα γίνει ο κύριος στόχος των επίγειων επιχείρησεων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Μάλιστα, ο Καρακούς υπενθύμισε ότι η Ελλάδα, ως σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, παρείχε το έδαφός της για την ανάπτυξη 20 αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων, μία από τις οποίες βρίσκεται στη Θράκη, κοντά στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Όπως ανέφερε ο Τούρκος στρατηγός, η αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη είναι καλά εξοπλισμένη και έτοιμοι να εμποδίσει τη χερσαία επιχείρηση του τουρκικού στρατού.

Η Ελλάδα αντίστοιχα, σύμφωνα με τον Καρακούς, σε περίπτωση σύγκρουσης θα προσπαθήσει να πάρει την Κωνσταντινούπολη.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Τουρκία υποστηρίζει πως ο σκοπός της κατασκευής του φράχτη στον Έβρο, δεν είναι να αποτραπεί η είσοδος σε πρόσφυγες αλλά για να αποτραπεί η εισβολή των τουρκικών τανκς.

Την ίδια ώρα, έντονο ήταν το ελληνικό διάβημα διαμαρτυρίας αναφορικά με τουρκική παρενόχληση κατά του ερευνητικού πλοίου Nautical Geo, καθώς και την έκδοση παράτυπης navtex.

Το ερευνητικό πλοίο «Nautical Geo» επιχειρεί τα τελευταία 24ωρα μεταξύ Κρήτης και Κάσου όπου δέχθηκε ενοχλήσεις από τουρκικά πολεμικά κάθε φορά που πέρναγε τα 6 ν.μ. από τις ελληνικές ακτές.