ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Η καταδίκη του Ιμάμογλου άναψε «φωτιές» στο προεκλογικό σκηνικό – Έρχεται μάχη με τον Ερντογάν;

O δήμαρχος της Κωνσταντινόπουλος Εκρέμ Ιμάμογλου συσπείρωσε ολόκληρη σχεδόν την αντιπολίτευση, με χιλιάδες Τούρκους να διαδηλώνουν κατά της κυβέρνησης Ερντογάν.
Τουρκία: O δήμαρχος της Κωνσταντινόπουλος Εκρέμ Ιμάμογλου συσπείρωσε ολόκληρη σχεδόν την αντιπολίτευση της χώρας.

Τουρκία: Αντίθετο αποτέλεσμα φαίνεται πως έφερε η απόφαση για ποινή φυλάκισης και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στον Εκρέμ Ιμάμογλου, μία απόφαση η οποία φαίνεται πως ακολουθεί τη βούληση της τουρκικής κυβέρνησης και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Eίναι χαρακτηριστικό ότι o δήμαρχος της Κωνσταντινόπουλος συσπείρωσε μέσα σε λίγες ώρες ολόκληρη σχεδόν της Αντιπολίτευση στην Τουρκία ενώ χιλιάδες Τούρκοι διαδήλωσαν εκφράζοντας την οργή τους για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Ο ίδιος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών, 7 μηνών και 15 ημερών -ποινή που δεν είναι άμεσα εκτελέσιμη σε μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο, ακόμη, χρόνια. Φυσικά,  ήδη ο εισαγγελέας δηλώνει ότι θα ασκήσει έφεση και ζητά από το δικαστήριο την ταχύτερη καθαρογραφή της αιτιολογημένης απόφασης για να επισπεύσει τις διαδικασίες και να ζητήσει βαρύτερη ποινή.

Η συγκεκριμένη απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης λοιπόν για δημόσια προσβολή του Ιμάμογλου, βάζει… φωτιά στο προεκλογικό σκηνικό της Τουρκίας ενόψει των κρίσιμων εκλογών του Ιουνίου.

Να σημειωθεί πως βρέθηκε στο στόχαστρο του καθεστώτος αφού προκάλεσε το Μάρτιο 2019 την πιο ταπεινωτική ήττα στο κόμμα του Ερντογάν, κερδίζοντας τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, την οποία είχε επί 25 χρόνια το κυβερνών κόμμα AKP.

Η εκλογή του αρχικά ακυρώθηκε από την κυβέρνηση, η οποία αναγκάσθηκε ωστόσο να υποχωρήσει τρεις μήνες αργότερα μπροστά στην κινητοποίηση του εκλογικού σώματος που προσέφερε στον αντιπολιτευόμενο μια ακόμη ευρύτερη νίκη.

Μάλιστα, συγκαταλέγεται σε μια μικρή λίστα ηγετών της αντιπολίτευσης που οι δημοσκοπήσεις τους φέρουν να κερδίζουν τον Ερντογάν.

Φυσικά, από την πλευρά του ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται να συνεχίσει στη σύνηθες τακτική σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, απειλώντας ακόμη και για… πυραυλική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας.

Τουρκία: Η καταδίκη του Ιμάμογλου άναψε «φωτιές» στο προεκλογικό σκηνικό – Έρχεται μάχη με τον Ερντογάν;


Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ