ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Οι Τούρκοι πολιτικοί «πλακώνονται» μεταξύ τους, αλλά συμφωνούν σε όλα για την Ελλάδα!

Σε προγραμματική συμφωνία προέβησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, σχετικά με την αντιμετώπιση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Σε προγραμματική συμφωνία προέβησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, σχετικά με την αντιμετώπιση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Όταν ακούνε Ελλάδα στην Τουρκία γίνονται… Τούρκοι, όμως φαίνεται πως η χώρα μας αποτελεί σημείο κοινής επαφής για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού των γειτόνων.

Όπως έγινε γνωστό, ενόψει των τουρκικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 14 Μαΐου, υπάρχει συμφωνία 6 τουρκικών κομμάτων της αντιπολίτευσης για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα η συμφωνία αφορά το Αιγαίο, την Κύπρο, αλλά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις γενικότερα: «Διάλογο και διπλωματία με την Ελλάδα θα προωθήσει η αντιπολίτευση στην περίπτωση που καταφέρει να έρθει στην εξουσία, σύμφωνα με το κείμενο κοινής πολιτικής που ανακοίνωσε την Δευτέρα (30/1).

Πρόκειται για ένα κείμενο 250 σελίδων και όπως αναφέρεται σε αυτό το Αιγαίο θα πρέπει να αποτελέσει ένα πεδίο ειρήνης, συνεργασίας και καλής γειτονίας. «Θα εργαστούμε για την επίτευξη αυτού του στόχου και δεν θα επιτρέψουμε καμία εξέλιξη που μπορεί να βλάψει τα πεδία κυριαρχίας μας στο Αιγαίο Πέλαγος».

Ακόμη στο κείμενο αναφέρεται: «Θα επιλύσουμε τα άλυτα ζητήματα που υπάρχουν ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα με διπλωματία, διάλογο και διαπραγματεύσεις προσανατολισμένες  στο αποτέλεσμα, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και την ευθυδικία, χωρίς να διακυβεύονται τα συμφέροντα τα συμφέροντα της Τουρκίας».

Σε άλλη σημείο γνωστοποιείται το εξής: «Η Κύπρος είναι εθνική μας υπόθεση προκειμένου να βρεθεί μια δίκαιη και μόνιμη λύση στο κυπριακό θα επιδιώξουμε ως στόχους την προστασία των κεκτημένων δικαιωμάτων της τουρκικής δημοκρατίας Βορείου Κύπρου και των τουρκοκυπρίων και τη διασφάλιση της κυρίαρχης πολιτικής πολιτικής ισότητας των δύο κοινοτήτων».

Δείτε παρακάτω όσα αναφέρει ο ΑΝΤ1 στο σχετικό ρεπορτάζ 

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

ΣΧΟΛΙΑ