ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης ο Ερντογάν – Δείτε γιατί

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τουρκικής Βουλης, ο Μουσταφά Σεντόπ, η συμμετοχή του Τούρκου προέδρου έχει κατατεθεί.
Τουρκία: Υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης ο Ερντογάν - Δείτε γιατί

Τουρκία: Υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης θα είναι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τουρκικής Βουλης, ο Μουσταφά Σεντόπ πρότεινε τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το Νόμπελ Ειρήνης «για τις ειρηνευτικές προσπάθειες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας».

Την ίδια ώρα, ο Μουσταφά Σεντόπ υπογράμμισε ότι η ημερομηνία για τις τουρκικές εκλογές είναι η 18η Ιουνίου ενώ αναφορικά με το θέμα της μαντίλας σημείωσε πως θα λυθεί στο τουρκικό κοινοβούλιο και δεν θα γίνει δημοψήφισμα.

«Πιστεύω ότι ο Πρόεδρος δεν θα πάει σε δημοψήφισμα», είπε.

Τουρκία: Υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης ο Ερντογάν – Δείτε γιατί

Την ίδια ώρα, για το κόλπο με την ανακάλυψη πετρελαίου και φυσικού αερίου που ξεκίνησε απο το 1957 όταν με πρωτοσέλιδό της η τουρκικη εφημερίδα Yeni Sabah αποκάλυπτε πως βρέθηκε πετρέλαιο, ικανό να κανει… Σαουδική Αραβία την Τουρκία, στην Θράκη, κάνει τουρκική εφημερίδα.

Ακολούθησε η Hurriyet το 1958 και η Milliyet το 1960, όπου έγραφαν για ποσότητες πετρελαίου στο Σιίρτ και τα Άδανα. Το 2004 σειρά είχε η ανακάλυψη στην Ακτσακότζα τεράστιας ποσότητας φυσικού αερίου, το 2008 βρέθηκε επίσης φυσικό αέριο στο Ικόνιο, το 2009 βρέθηκε φυσικό αέριο στην Σακάρια, το 2010 ξαναβρέθηκε… φυσικό αέριο στην Ακτσακότζα, το 2011 οι Τούρκοι «βρήκαν» πετρέλαιο στην Τραπεζούντα, το 2012 ξαναβρήκαν… πετρέλαιο στην Ανατολική Θράκη ενώ το 2018 «βρέθηκε» πολύ… πετρελαιο στο Ντιγιαρμπακίρ.

Τώρα, στο 2022, οι Τούρκοι ανακάλυψαν 1 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, σημειώνει η τουρκική εφημερίδας Sozcu.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Μπαράζ προκλήσεων – Χιλιάδες παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου το 2022

Τούρκοι: Αποκαλύπτουν το σχέδιο με τις ψεύτικες ανακαλύψεις πετρελαίου και φυσικού αερίου πριν τις τουρκικές εκλογές;

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

ΣΧΟΛΙΑ