Τουρκία: Άνοιξε ο δρόμος των αμερικανικών κυρώσεων προς την Τουρκία, μετά την δοκιμή της Παρασκευής των ρωσικών πυραύλων S-400 στην Σινώπη. Οι αγορά ρωσικών όπλων από την Άγκυρα οδήγησε στην αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα αγοράς και κατασκευής F-35, θέτοντας σε εφαρμογή το νόμο για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων (CAATSA)....

Τουρκία: Άνοιξε ο δρόμος των αμερικανικών κυρώσεων προς την Τουρκία, μετά την δοκιμή της Παρασκευής των ρωσικών πυραύλων S-400 στην Σινώπη.

Οι αγορά ρωσικών όπλων από την Άγκυρα οδήγησε στην αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα αγοράς και κατασκευής F-35, θέτοντας σε εφαρμογή το νόμο για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων (CAATSA).

O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, είχε δηλώσει στην Washington Post τις 14 Ιουλίου πως ο νόμος «απαιτεί να επιβληθούν κυρώσεων και είμαι βέβαιος ότι θα συμμορφωθούμε με τον νόμο».

Τουρκία: Όσο πιο χαμηλά μπορούσαν δοκίμασαν οι Τούρκοι τους S-400 – Απλά για να το κάνουν

Για την ώρα κατά πολλούς ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, παρανομεί με τη μη υπογραφή του διατάγματος που θα αφορά στην εφαρμογή του νόμου.

Μετά από αυτή τη δοκιμή δεν έχει καμία δικαιολογία.

Σύμφωνα με το Reuters το βίντεο, που τραβήχτηκε στην παραθαλάσσια πόλη «έδειξε μια στενή στήλη καπνού που οδηγούσε ψηλά στον μπλε ουρανό. Τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία είχε εκδώσει ανακοινώσεις για να επιτραπούν οι δοκιμές».

Ένοπλες Δυνάμεις: Ο ισραηλινός πύργος UT30MK2 της Elbit αλλάζει επίπεδο τον Στρατό

Όπως ανέφερε στο διεθνές πρακτορείο ο αναλυτής άμυνας Τουράν Ογκούζ, λόγω του «χρώματος, της έντασης, της γωνίας και της διαδρομής του καπνού» και της γωνίας της στήλης του καπνού στόχος «δεν πρέπει να ήταν πολύ ψηλά». πρόσθεσε.