Τουρκία: H στροφή σε νέα drones είναι κατά Τούρκο αναλυτή αμυντικής βιομηχανίας, η απάντηση που πρέπει να δώσει η Άγκυρα στις αγορές Rafale και F-35 από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αναλυτή, η παραγωγή drones νέα τεχνολογίας «θα είναι ένας πολύ σοβαρός πολλαπλασιαστής δύναμης για εμάς και θα έχει επίσης μεγάλο εμπορικό όφελος».

Tουρκία: H στροφή σε νέα drones είναι κατά Τούρκο αναλυτή αμυντικής βιομηχανίας η απάντηση που πρέπει να δώσει η Άγκυρα στις αγορές Rafale και F-35 από την Ελλάδα.

«Πρέπει να συνεχίσουμε την κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκάφών μάχης. Συστήματα όπως τα XQ-58 Kratos, X-47B, EADS Barracuda, Boeing Loyal-Wingman, Sukhoi S-70 Okhotnik είναι παραδείγματα μη επανδρωμένων μαχητικών αεροσκαφών (UAV) και τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν παραχθεί μαζικά», ανέφερε στο sanalsavunma.com Τούρκος αναλυτής.

Ελληνοτουρκικά: Πολεμικά σχέδια επί χάρτου από τους Γάλλους;

«Εφόσον είμαστε μία από τις χώρες που βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου και χρησιμοποιούμε τα περισσότερα UAV στον κόσμο, πρέπει να σχεδιάσουμε, να παράγουμε, να δοκιμάσουμε και να ξεκινήσουμε τη μαζική παραγωγή το συντομότερο δυνατό», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αναλυτή, «αυτό θα είναι ένας πολύ σοβαρός πολλαπλασιαστής δύναμης για εμάς και θα έχει επίσης μεγάλο εμπορικό όφελος». «Άλλες χώρες θα ουρά στην πόρτα μας για να αγοράσουν αυτά τα αεροπλάνα ή για κοινή παραγωγή», συμπλήρωσε.

Ο Τούρκος αναλυτής (σ.σ. που διατήρησε την ανωνυμία του) υπογράμμισε πως σε αυτήν τη διαδικασία σχεδιασμού και μαζικής παραγωγής drones νέας γενιάς, οι Τούρκοι μπορούν να εκσυγχρονίσουν τα υπάρχοντα τουρκικά F-16 με ραντάρ AESA, IRST, DIRCM.

KALUGA: Το drone θαλάσσιο σκάφος απάντηση της Ελλάδας στην Τουρκία

«Για παράδειγμα, εάν τα αεροσκάφη μας F-16D μας ήταν εξοπλισμένα για να ελέγχουν ένα Anka / Akıncı ικανό για ηλεκτρονικό πόλεμο με 100 Alpagu φορτωμένα Aksungur / Akıncı, Som και μερικά Aksungur / Akıncı / TB2 / TB3 φορτωμένα με MAM-L, ως κοπάδι θα δημιουργούσαμε επίσης έναν σημαντικό πολλαπλασιαστή ικανότητας και ισχύος».

«Πιστεύω ότι τα αεροσκάφη F-35, TEMPEST, FCAS, SU-57 κ.λπ. θα ωφελήσουν περισσότερο τους άλλους παρά εμάς», κατέληξε.