ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Κάνει NAVTEX προκειμένου να φέρει πίσω το ζήτημα «αποστρατιωτικοποιημένων νησιών»

Ακόμα μία προκλητική κίνηση από την Τουρκία, που θέλει αποστρατιωτικοποιημενα νησιά!
Τουρκία: Κάνει NAVTEX προκειμένου να φέρει πίσω το ζήτημα «αποστρατιωτικοποιημένων νησιών»

Ανακοίνωση για NAVTEX εξέδωσε η Τουρκία, θέλοντας να πετύχει την επαναφορά του ζητήματος των «αποστρατιωτικοποιημένων νησιών» της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αυτή κάνει αναφορά σε ελληνικά νησιά, όπως η Σαμοθράκη, η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Χίος, η Ρόδος, η Πάτμος, η Κως και το Καστελόριζο.

Όπως πάντα, στο κείμενο της, κάνει επίκληση σε μία σειρά διεθνών συνθηκών (1914-Λονδίνο, 1923-Λωζάννη, 1947-Παρίσι).

Με τη μόνη διαφορά ότι τις συγκεκριμένες συνθήκες, τις ερμηνεύει πάντα με τρόπο που βολεύει τη ρητορική της και τα όσα θέλει να πετύχει.

Μάλιστα η ανακοίνωση που έβγαλε η Τουρκία καταλήγει ως εξής:

«Ωστόσο κατά καιρούς ορισμένοι σταθμοί μεταδίδουν προειδοποιήσεις ότι θα διεξαχθούν στρατιωτικές δραστηριότητες σε περιοχές, που συμπεριλαμβάνουν τα χωρικά ύδατα των εν λόγω νησιών, οι οποίες ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών».

Τουρκία: Δείτε τη NAVTEX που εξέδωσε!

Πηγή: Geostratigika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Κάνει NAVTEX προκειμένου να φέρει πίσω το ζήτημα «αποστρατιωτικοποιημένων νησιών»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.