ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία και Αίγυπτος διόρισαν αμοιβαία πρεσβευτές μετά από δέκα χρόνια – Τι σημαίνει για την Ελλάδα

Τουρκία και Αίγυπτος διόρισαν αμοιβαία πρεσβευτές – Πρώτη φορά έπειτα από δέκα χρόνια.
Τουρκία και Αίγυπτος διόρισαν αμοιβαία πρεσβευτές μετά από δέκα χρόνια – Τι σημαίνει για την Ελλάδα

Τουρκία και Αίγυπτος εξομαλύνουν, καταπώς φαίνεται, τις σχέσεις τους καθώς για πρώτη φορά έπειτα από δέκα χρόνια, διόρισαν αμοιβαία πρεσβευτές.

Θυμίζουμε οτι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα ήταν εκείνη που είχε σαφώς καλύτερες σχέσεις με τους Αιγύπτιους από ότι η χώρα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρότι μουσουλμανική (όπως και το μεγαλύτερο ποσοστό των Αιγυπτίων).

Ειδικά στα θέματα εκμετάλλευσης των ΑΟΖ Ελλάδα και Αίγυπτος παρουσιάζονταν ενωμένες, την ώρα που η Τουρκία φαινόταν απομονωμένη καταφεύγοντας στο παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο θάλασσας με τη Λιβύη.

Πλέον οι σχέσεις Αιγύπτου και Τουρκίας φαίνεται πως βελτιώνονται καθώς σε από κοινού δήλωσή τους Αιγύπτου αναφέρεται ότι η Τουρκία όρισε τον μέχρι σήμερα επιτετραμμένο της, πρέσβη Σαλίχ Μουτλού Σεν, ως πρεσβευτή στο Κάιρο και η Αίγυπτος τον Αμρ Ελχαμαμί ως πρεσβευτή της Αιγύπτου στην Άγκυρα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η αναβάθμιση του επιπέδου των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών υλοποιήθηκε σύμφωνα με την απόφαση που έλαβαν οι πρόεδροι των δύο χωρών.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία και Αίγυπτος διόρισαν αμοιβαία πρεσβευτές μετά από δέκα χρόνια – Τι σημαίνει για την Ελλάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.