ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Και όμως οι Τούρκοι φοβουνται τα ελληνικά F-16 όπως είναι τώρα

Οι Τούρκοι φαίνεται πως ανησυχούν όχι μόνο για τις επιπλέον προσθήκες στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία, αλλά ακομα και για τα ήδη υπάρχοντα ελληνικά F-16.
Τουρκία: Και όμως οι Τούρκοι φοβουνται τα ελληνικά F-16 όπως είναι τώρα

Τουρκία: Και όμως οι Τούρκοι φοβουνται τα ελληνικά F-16 όπως είναι τώρα, καθώς μπορούν να κάνουν πλήγματα έως και ανατολικά της Άγκυρας.

Πολύς λόγος γίνεται για την ενίσχυση της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, με την αγορα των 24 Rafale (σ.σ. εκ των οποίων τα έξι είναι ετοιμοπόλεμα) και ειδικά με το νέο οπλισμό που αυτά διαθέτουν.

Οι πύραυλοι Meteor κάνουν το Αιγαίο ελληνική λίμνη, μην επιτρέποντας στους Τούρκους, να βγουν από τα παράλια της Μικράς Ασίας προς το Αιγαίο.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα επιθυμεί την αγορά και των αμερικανικών F-35, τα οποία με τις στελθ ιδιότητες που διαθέτουν, προσθέτουν έναν ακόμα πονοκέφαλο στην Τουρκία.

Η Ελλάδα μην ξεχνάμε ότι αναβαθμίζει επίσης τα F-16 σε επίπεδο Viper.

Η Τουρκία από την άλλη, έχει μείνει χωρίς μαχητικά νέας γενιάς, αφού η Άγκυρα έχει αποβληθεί από το πρόγραμμα αγοράς και κατασκευής 100 F-35.

Παρ’ όλα αυτά οι Τούρκοι φαίνεται πως ανησυχούν όχι μόνο για τις επιπλέον προσθήκες στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία, αλλά ακομα και για τα ήδη υπάρχοντα ελληνικά F-16.

Oι Τούρκοι υποστηρίζουν πως με τις επιπλέον δεξαμενές καυσίμων που διαθέτουν τα ελληνικά F-16, είναι δυνατόν να επιτύχουν χτυπήματα ακόμα και ανατολικά της Άγκυρας.

Eίναι προβληματική η τουρκική αεράμυνα, δίνοντας την δυνατότητα στα ελληνικά F-16 να κάνουν… εκδρομή στην Κύπρο.

Ο μόνος τρόπος να ελέγξουν επιτυχώς τον εναέριο χώρος τους οι Τούρκοι, είναι να εγκαταστήσουν τους ρωσικούς S-400 στα τουρκικά παράλια, όπου όμως θα γίνουν στόχος των ελληνικών μαχητικών και πυραύλων.

Διαβάστε επίσης:

Eλληνοτουρκικά: Σόκαρε τους Τούρκους ο Μενέντεζ – Τι είπε

Ρωσία: Πύραυλοι στη Νικαράγουα ικανοί να καταστρέψουν το 70% του εδάφους των ΗΠΑ;

Τουρκία: Και όμως οι Τούρκοι φοβουνται τα ελληνικά F-16 όπως είναι τώρα

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

?>