ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Κοινές αεροπορικές ασκήσεις με τις ΗΠΑ – Τι σημαίνει για την ένταση ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ

Ρόλο διαμεσολαβητή θέλει να παίξει η Τουρκία στην ένταση που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν.
Τουρκία: Κοινές αεροπορικές ασκήσεις με τις ΗΠΑ – Τι σημαίνει για την ένταση ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ

Σε κοινές αεροπορικές ασκήσεις με μαχητικά αεροσκάφη προβαίνουν τις τελευταίες ημέρες ΗΠΑ και Τουρκία. Στόχος των Τούρκων είναι να επωφεληθούν από την ένταση ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ και να παίξουν ρόλο «διαιτητή». Εξού και οι ασκήσεις με τους Αμερικανούς.

Οπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης οι κοινές ασκήσεις πραγματοποιούνται στον εναέριο χώρο της Τουρκίας με το Υπουργείο Άμυνας της γειτονικής χώρας πάντως να ανακοινώνει πως αυτές οι ασκήσεις δεν έχουν σχέση με τα όσα γίνονται ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ.

Οι Τούρκοι αναγκάστηκαν να κάνουν τη συγκεκριμένη διευκρίνηση καθώς οι ασκήσεις είχαν προαναγγελθεί πριν ξεσπάσουν τα γεγονότα ανάμεσα στις συγκεκριμένες χώρες.

Από την άλλη βεβαίως από τη στιγμή που οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν τον τουρκικό εναέριο χώρο (με ιπτάμενα τάνκερ και F-16), αποτελεί ένα σαφές μήνυμα προς τις χώρες της περιοχής και ειδικά προς το Ιράν.

Τουρκία: Κοινές αεροπορικές ασκήσεις με τις ΗΠΑ – Τι σημαίνει για την ένταση ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ

Επιπλέον από τη στιγμή που δημοσιοποιούνται οι συνομιλίες του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν με τον Ιρανό ομόλογό του και Αμερικανό ομόλογό του ουσιαστικά  σημαίνει πως η Τουρκία αναλαμβάνει ρόλο διαμεσολαβητή.

Παράλληλα υπήρξε επαφή με τον διοικητή της CIA με τον τούρκο ομόλογό του που του ζήτησε τη διαμεσολάβηση μεταξύ Ιράν-Τουρκίας-Χαμάς κάτι που ενισχύει ακόμη περισσότερο το ότι οι Τούρκοι θέλουν και παίζουν σημαντικό ρόλο στα τεκταινόμενα.

Μάλιστα το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας υποστηρίζει οτι είχε ενημερωθεί για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, λίγο νωρίτερα αφότου είχε πραγματοποιηθεί. Προφανώς υπήρχε αυτή η ενημέρωση από το Ιράν προς την Τουρκία προκειμένου με τη σειρά της να ενημερώσει ενδιαφερόμενες χώρες, όμως οι ΗΠΑ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Κοινές αεροπορικές ασκήσεις με τις ΗΠΑ – Τι σημαίνει για την ένταση ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.