ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: «Κλαίγονται» στις ΗΠΑ οι Τούρκοι: «Στην Ελλάδα δίνετε τα υπερσύγχρονα F-35, δώστε σε εμάς έστω τα παλιά F-16»

Παράπονα των Τούρκων στις ΗΠΑ: Δώστε μας τα «παλαιά» F-16, στην Ελλάδα δίνετε τα υπερσύγχρονα F-35.
Τουρκία: «Κλαίγονται» στις ΗΠΑ οι Τούρκοι: «Στην Ελλάδα δίνετε τα υπερσύγχρονα F-35, δώστε σε εμάς έστω τα παλιά F-16»

Όσο περισσότερες μέρες κυλούν από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία, τόσο περισσότερο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι επιτελείς τους επιστρέφουν στα όσα μας είχαν συνηθίσει πριν.

Δηλαδή «φαγωμάρα» για την Ελλάδα, καθώς μετά την πρόθεση να βγάλουν το ελικοπτεροφόρο τους στο Αιγαίο, οι Τούρκοι στρέφονται τώρα στα εξοπλιστικά και το «αιώνιο» θέμα με τα F-35 που πρόκειται να πάριε η χώρα μας από τις ΗΠΑ και όχι εκείνοι.

Την ώρα που η Τουρκία θέλει ένα υπερμαχητικό ανώτερο των F-35, άρχισε να κλαίγεται ξανά στις Ηνωμένες Πολιτείες για τα μαχητικά αεροσκάφη.

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, τούρκοι αναλυτές λένε: «Οι ΗΠΑ πρέπει να μας δώσουν τα παλαιάς τεχνολογίας F-16, θα δώσουν F-35 στην Ελλάδα». «Η Ελλάδα θα πάρει από τις ΗΠΑ αεροσκάφη ανώτερα των δικών μας» παραδέχονται στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την αναλύτρια εξωτερικής πολιτικής Γκιλρού Γκεζέρ «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην περάσει από το Κογκρέσο το ζήτημα των F-16. Eίναι ζήτημα αριθμητικής. Eδώ έχει σημασία η θέληση που θα δείξει η κυβέρνηση Μπάιντεν. Μάς λένε πως θα μας δώσουν τα μαχητικά, το λένε με κάθε ευκαιρία ῎Δώστε μας τα F-16 καθώς στην Ελλάδα δίνετε τα F-35’’. Ουσιαστικά σε μας θα δώσουν μαχητικά παλαιότερης τεχνολογίας. Μας έβγαλαν εκτός του προγράμματος των F-35 και αρνούνται να μας δώσουν τα F-16…»

Οι Τούρκοι αναλυτές εκφράζουν δε τις ανησυχίες τους για τις προθέσεις των ΗΠΑ όσον αφορά τους F-16… «Η παραλαβή των F-16 είναι για την αεροπορία μας ζωτικής σημασίας, εκεί πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας όλοι είναι εκπαιδευμένοι σε αυτά τα αεροσκάφη  Όμως πρέπει να έχουμε στο νου μας στο σενάριο να μην έρθουν ποτέ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής γεωστρατηγικής Οζγκιούρ Τορ.

Πάντως, το πέμπτο F-35 που κατασκευάστηκε για την Τουρκία στο πλαίσιο του κοινού αμερικανοτουρκικού προγράμματος παραδόθηκε στην αεροπορία των ΗΠΑ…

Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ για την Τουρκία και τα μαχητικά






Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Δανία καινούριες φρεγάτες – Ελλάδα ευκαιρία για μεταχειρισμένες: Ο νέος στόλος που μπορεί να ενισχύσει το Πολεμικό Ναυτικό

Δανία καινούριες φρεγάτες – Ελλάδα ευκαιρία για μεταχειρισμένες: Ο νέος στόλος που μπορεί να ενισχύσει το Πολεμικό Ναυτικό

Οι δανικές φρεγάτες κλάσης Iver Huitfeldt διαθέτουν 32 κελιά Mk 41 Vertical Launch System (VLS).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τι είναι η τεχνολογία ψυχρού ατόμου που πειραματίζεται η Τουρκία; Γιατί πρέπει να ενδιαφέρει την Ελλάδα

Τι είναι η τεχνολογία ψυχρού ατόμου που πειραματίζεται η Τουρκία; Γιατί πρέπει να ενδιαφέρει την Ελλάδα

Η Τουρκία έχει ανακοινώσει πως πειραματίζεται με την τεχνολογία ψυχρού ατόμου.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Meteor πάνω απ’ όλα: Η Άγκυρα ψωνίζει Eurofighter με το βλέμμα στα γαλλικά όπλα

Meteor πάνω απ’ όλα: Η Άγκυρα ψωνίζει Eurofighter με το βλέμμα στα γαλλικά όπλα

Βασικός στόχος της Άγκυρας είναι η πρόσβαση στην τεχνολογία των πυραύλων.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Αν το F-35 ήταν αυτοκίνητο: Από supercar σε καθημερινό σεντάν

Αν το F-35 ήταν αυτοκίνητο: Από supercar σε καθημερινό σεντάν

Με το σύνθημα "σχεδόν εξίσου καλό, στη μισή τιμή", η Lockheed Martin επιχειρεί να διατηρήσει την κυριαρχία της.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Έχετε καταλάβει τι ζημιά μπορεί να κάνει ένα μόνο Rafale πλήρως εξοπλισμένο;

Έχετε καταλάβει τι ζημιά μπορεί να κάνει ένα μόνο Rafale πλήρως εξοπλισμένο;

Ένα μοναδικό Rafale με ECM (ηλεκτρονική παραπλάνηση).

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Πόσο μακριά είναι ένα σενάριο σαμποτάζ από τους Τούρκους σε μια επιχείρηση «Σιωπηλός Βυθός»

Πόσο μακριά είναι ένα σενάριο σαμποτάζ από τους Τούρκους σε μια επιχείρηση «Σιωπηλός Βυθός»

Σας φαίνεται σενάριο επιστημονικής φαντασίας το παρακάτω;

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Γιατί πρέπει να προσέξει η Ελλάδα τα drone υποβρύχια της Τουρκίας;

Γιατί πρέπει να προσέξει η Ελλάδα τα drone υποβρύχια της Τουρκίας;

Σαμποτάζ Υποθαλάσσιων Υποδομών - Θα μπορούσαν τα τουρκικά υποβρύχια να τοποθετήσουν εκρηκτικά;

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Φρεγάτες: Γιατί η απόκτηση των δύο FREMM από την Ελλάδα αλλάζει τα πάντα – Το θέμα είναι όμως θα τις χρησιμοποιήσει η Αθήνα στην Ανατολική Μεσόγειο;

Φρεγάτες: Γιατί η απόκτηση των δύο FREMM από την Ελλάδα αλλάζει τα πάντα – Το θέμα είναι όμως θα τις χρησιμοποιήσει η Αθήνα στην Ανατολική Μεσόγειο;

Παρά τα πλεονεκτήματα, υπάρχουν και προκλήσεις.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Νέο εξοπλιστικό πακέτο: Οι νέες αγορές στρατιωτικού υλικού και το ελληνικό σχέδιο άμυνας

Νέο εξοπλιστικό πακέτο: Οι νέες αγορές στρατιωτικού υλικού και το ελληνικό σχέδιο άμυνας

Με φόντο τις αυξανόμενες γεωπολιτικές προκλήσεις, η Ελλάδα επαναπροσδιορίζει την αμυντική της στρατηγική με ένα φιλόδοξο πενταετές εξοπλιστικό πρόγραμμα, αξίας άνω των 25 δισ. ευρώ.

Ελληνοτουρκικά