ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Με Harrier αντί για F-35B σκέφτεται να εφοδιάσει το αεροπλανοφόρο της

Να θυμίσουμε πως τα AV-8B πραγματοποιούν απόλυτα κάθετες απογειώσεις (σ.σ. όπως και τα F-35 B).
Τουρκία: Με Harrier αντί για F-35B σκέφτεται να εφοδιάσει το αεροπλανοφόρο της

Τουρκία: Ο αποκλεισμός της Άγκυρας από το πρόγραμμα παραγωγής και αγοράς των F-35 έχει προκαλέσει σοκ στις τουρκικές ένοπλές δυνάμεις, οι οποίες βλέπουν πως δύσκολα μπορούν να αντικαταστήσουν τα αμερικανικά αεροσκάφη.

Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φωνές στην Τουρκία, μεταξύ των οποίων και του defenceturk.net, όπου κάνουν λόγο για εναλλακτική λύση στα Harrier που χρησιμοποιούνται από την Ιταλία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ.

Bayraktar: Μάθαμε το τυφλό σημείο των ρωσικών Pantsir – Ταπεινωτική αδυναμία

Οι Τούρκοι θέλουν να εφοδιάσουν με Harrier το μίνι αεροπλανοφόρο τους TCG Anadolu.

«Η προμήθεια αυτού του αεροσκάφους, η παραγωγή του οποίου έληξε μετά το 2003, είναι δυνατή μόνο εάν μπορεί να ληφθεί από δεύτερο χέρι από τις προαναφερθείσες χώρες», τονίζουν οι Τούρκοι.

Σύμφωνα με το defenceturk.net η Ιταλία διαθέτει σχετικά νέο στόλο ως έναν από τους τελευταίους χρήστες αεροσκαφών τύπου Harrier, τα οποία «έχουν εγκσυγχρονιστεί για τη μεταφορά πυραύλων AIM-120 AMRAAM και βόμβες JDAM».

Η Ιταλία αγόρασε αρχικά 18 Harriers, εκ των οποίων δύο εκπαιδευτικά αεροσκάφη TAV-8B Harrier II (διθέσιο) και 16 AV-8B Harrier II Plus (μονό κάθισμα). Δύο Το AV-8B Harrier II Plus ήταν εκτός λειτουργίας λόγω ατυχημάτων.

Εάν τελικά οι Ιταλοί δώσουν τα Harrier στην Τουρκία, η Άγκυρα θεωρεί πως θα μπορεί να τα χρησιμοποιεί έως το Harrier προμηθεύεται από την Ιταλία για TCG Anadolu, θεωρείται ότι αυτά τα αεροσκάφη μπορούν να 2030-35.

Αιγύπτιος στρατηγός: Οι Έλληνες έμαθαν να πολεμούν μόνοι τους – Δεν υπολογίζουν τίποτα

«Ωστόσο, δεν είναι γνωστό εάν η Ιταλία θα είναι πρόθυμη να πουλήσει τα Harrier», καταλήγουν οι Τούρκοι.

Να θυμίσουμε πως τα AV-8B πραγματοποιούν απόλυτα κάθετες απογειώσεις (σ.σ. όπως και τα F-35 B).

Διονύσης Αντωνέλλος

Δημοσιογράφος με εμπειρία σε blogging, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Γράφω και μιλάω για όσα με απασχολούν καθημερινά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Πιστεύω στις ιστορίες που κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελληνοτουρκικά: Θα είναι καλύτερος ο τουρκικός Ατσάλινος Θόλος από την ελληνική Ασπίδα του Αχιλλέα;

Θα είναι καλύτερος ο τουρκικός Ατσάλινος Θόλος από την ελληνική Ασπίδα του Αχιλλέα;

Το ποιο μοντέλο θα αποδειχθεί πιο αποτελεσματικό θα κριθεί από το πώς θα συντονίζεται κάθε στοιχείο στο πεδίο των επιχειρήσεων.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τουρκία: Η Άγκυρα θέλει τα Eurofighter και για να μπορεί να κάνει πλήγματα βαθιά σε εχθρικό έδαφος

Τουρκία: Η Άγκυρα θέλει τα Eurofighter και για να μπορεί να κάνει πλήγματα βαθιά σε εχθρικό έδαφος

Σημαντικό να γνωρίζουν όσοι μιλούν για... ήρεμα νερά στο Αιγαίο τις δυνατότητες που αποκτά σιγά - σιγά η Τουρκία.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ετοιμάζεται για Αττίλα 3 η Τουρκία; Μιλούν για παραβίαση όπως το 1959-1960 στην Ελλάδα και την Κύπρο

Ετοιμάζεται για Αττίλα 3 η Τουρκία; Μιλούν για παραβίαση όπως το 1959-1960 στην Ελλάδα και την Κύπρο

Η περίοδος εκείνη και οι εντάσεις που ακολούθησαν την επόμενη 10ετία οδήγησαν στην τουρκική εισβολή το 1974.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι συμφωνούν με Έλληνα ναύαρχο ε.α. ότι χρειάζονται μεγάλα πλοία στο Αιγαίο

Οι Τούρκοι συμφωνούν με Έλληνα ναύαρχο ε.α. ότι χρειάζονται μεγάλα πλοία στο Αιγαίο

Στον τουρκικό τύπο, οι δηλώσεις του Σπύρου Κονιδάρη παρουσιάζονται ως επιβεβαίωση της ορθότητας της στρατηγικής της Άγκυρας..

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Ποια είναι τα ελληνικά μυστικά όπλα που λένε οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Ελληνοτουρκικά: Ποια είναι τα ελληνικά μυστικά όπλα που λένε οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Η Τουρκία να μιλά για κρίσιμο σχέδιο της Ελλάδας και του Ισραήλ, για την ανάπτυξη «μυστικών», όπως χαρακτηρίζονται, όπλων στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν για το SAFE αλλά τελικά έκαναν λάθος – Χάρηκαν γιατί δεν θα έπαιρνε η Ελλάδα τα PULS;

Οι Τούρκοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν για το SAFE αλλά τελικά έκαναν λάθος – Χάρηκαν γιατί δεν θα έπαιρνε η Ελλάδα τα PULS;

Η Αθήνα ετοιμάζει νέο πακέτο, προκειμένου να προχωρήσει η χρηματοδότηση ενώ οι τουρκικές ανησυχίες πηγάζουν και στο γεγονός ότι με τα κονδύλια του SAFE η Ελλάδα θα πάρει τα τρομερά ισραηλινά συστήματα PULS.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι έστειλαν άνθρωπο στην Τανάγρα: Τα ελληνικά F-16 σε πλήρη συμβατότητα με Rafale και F-35

Οι Τούρκοι έστειλαν άνθρωπο στην Τανάγρα: Τα ελληνικά F-16 σε πλήρη συμβατότητα με Rafale και F-35

Τα ελληνικά Viper μετατρέπονται σε πολλαπλασιαστές ισχύος και οι Τούρκοι βλέπουν ότι η ΠΑ αποκτά για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη, διαλειτουργική δομή που δύσκολα αντιμετωπίζεται.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Φρεγάτες: Τελικά σωστά πήραμε τις τέσσερις Belharra ή καλύτερα να παίρναμε καμιά 10ρια κορβέτες;

Φρεγάτες: Τελικά σωστά πήραμε τις τέσσερις Belharra ή καλύτερα να παίρναμε καμιά 10ρια κορβέτες;

Πλέον οι Τούρκοι βλέπουν πως έχουν σοβαρό αντίπαλο στην περιοχή, εκτός του Ισραήλ και γι αυτό αντιδρούν - Ποιο προβλέψιμοι από το ότι το SDNA θα γράψει κατά του Ολυμπιακού.

Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ελληνοτουρκικά: Γιατί θα κάνει τα πάντα η Τουρκία για να μην πάρει LORA η Ελλάδα

Ελληνοτουρκικά: Γιατί θα κάνει τα πάντα η Τουρκία για να μην πάρει LORA η Ελλάδα

Η Άγκυρα αντιλαμβάνεται πως πρέπει πλέον να παίξει το... χαρτί του καλού παιδιού, ώστε να πιέσουν οι ΗΠΑ την Αθήνα να μην πάρει τους LORA από το Ισραήλ.

Ελληνοτουρκικά