ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Μέχρι τη Ρόδο έφτασε το Oruc Reis! – «Συναγερμός» στην Αθήνα (vid+pics)

Η Τουρκία έβγαλε ξανά το Oruc Reis «παγανιά» το οποίο κατευθύνεται προς την Αττάλεια για έρευνες, «φλερτάροντας» όμως και με τα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Τουρκία: Μέχρι τη Ρόδο έφτασε το Oruc Reis! – «Συναγερμός» στην Αθήνα (vid+pics)

Η Τουρκία έβγαλε ξανά στην Ανατολική Μεσόγειο το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis και η Ελλάδα είναι σε επιφυλακή για πιθανή παραβίαση των χωρικών της υδάτων.

Την ώρα που ειδικοί αναλυτές παροτρύνουν την Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια,  ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έβγαλε ξανά το Oruc Reis «παγανιά».

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος πλέει στη θάλασσα των Δωδεκανήσων και κατευθύνεται προς την Αττάλεια. Να σημειώσουμε ότι απέπλευσε από τη Θάλασσα του Μαρμαρά και περνώντας από το Αιγαίο, κατευθύνεται στην περιοχή της Αττάλειας για τη διεξαγωγή ερευνών.


Θυμίζουμε πως η Τουρκία έχει δεσμεύσει με σχετική Navtex τον μισό κόλπο της Αττάλειας, από τις 25 Σεπτεμβρίου έως 24 Μαρτίου 2023 για τη διεξαγωγή ερευνών.

Το Oruc Reis πέρασε ήδη από Χίο, Λέσβο και λίγο αργότερα, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Marinetraffic.com βρέθηκε μεταξύ Ρόδου και Σύμης. Η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε ήταν 9,5 κόμβοι.

Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής στο ενδεχόμενοι οι Τούρκοι να προβούν σε κάποια παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων.
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reic πλέει στη θάλασσα των Δωδεκανήσων και κατευθύνεται προς την Αττάλεια.

Το Oruc Reis απέπλευσε από τη Θάλασσα του Μαρμαρά και περνώντας από το Αιγαίο, κατευθύνεται στην περιοχή της Αττάλειας για τη διεξαγωγή ερευνών. Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει δεσμεύσει τον μισό κόλπο της Αττάλειας από 25 Σεπτεμβρίου έως 24 Μαρτίου 2023 για τη διεξαγωγή ερευνών.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Μέχρι τη Ρόδο έφτασε το Oruc Reis! – «Συναγερμός» στην Αθήνα (vid+pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.