Τουρκία: Μίνι τουρκικά αποβατικά υποβρύχια έβαλαν στόχο τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο - Το λένε πια ξεκαθαρα

«Το STM500 θα είναι ένα πολύ χρήσιμο σύστημα για το τουρκικό ναυτικό, ειδικά στη Θάλασσα των Νησιών» , είπε ο Τσιχάτ Γιαϊτσί.

Τουρκία: Μίνι τουρκικά αποβατικά υποβρύχια έβαλαν στόχο τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, με τους Τούρκους να το λένε πια ξεκαθαρα.

«Ένα βήμα από την Τουρκία που θα αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο», τιτλοφορείται το άρθρο της τουρκικής Milliyet, στο οποίο ανακοινώνεται η εξέλιξη στην παραγωγή του τουρκικού μίνι υποβρυχίου STM500.

Ο Δρ. Τσιχάτ Γιαϊτσί, τόνισε ότι το υποβρύχιο STM500 θα είναι «ένας σημαντικός πολλαπλασιαστής ισχύος για το τουρκικό ναυτικό.

«Το STM500 θα είναι μικρότερο από τα σημερινά υποβρύχια μας συστήματα», ανέφερε ο Τούρκος ειδικός, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν λίγες χώρες που πραγματοποιούν έργα μίνι-υποβρυχίων όπως το STM500 σε όλο τον κόσμο.

«Απ’ όσο γνωρίζουμε, το Κατάρ θα αγοράσει παρόμοια συστήματα από την Ιταλία. Παράλληλα, υπάρχουν μελέτες που γίνονται από τη Γαλλία στον τομέα αυτό. Τέτοια υποβρύχια θα χρησιμοποιηθούν εκτενώς τόσο σε ρηχές όσο και σε νησιωτικές θάλασσες», υποστήριξε.

Ο Τσιχάτ Γιαϊτσί τόνισε επίσης ότι ο «ανθυποβρυχιακός πόλεμος μπορεί να περιοριστεί σε ρηχά νερά» όπου οι «δυνατότητες για πόλεμο είναι περιορισμένες».

«Σε τέτοιες περιοχές, είναι δύσκολο για το σόναρ που είναι τοποθετημένο στο κύτος να ανιχνεύσει υποβρύχια. Λόγω των διαστάσεων του, το STM500 θα είναι μια πλατφόρμα που μπορεί να εισέλθει και να λειτουργήσει σχεδόν παντού», συμπλήρωσε.

Το STM500 μπορεί να επιχειρήσει εναντίον πλοίων και υποβρυχίων ωστόσο, δεδομένου ότι μπορεί να μεταφέρει οκτώ άτομα, μέλη ειδικών δυνάμεων, μπορεί επίσης να διεξάγει επιχειρήσεις πληροφοριών, αναγνώρισης και επιτήρησης, καθώς και ειδικές επιχειρήσεις.

«Το STM500 θα είναι ένα πολύ χρήσιμο σύστημα για το τουρκικό ναυτικό, ειδικά στη Θάλασσα των Νησιών» , είπε ο Τσιχάτ Γιαϊτσί.

Παρακάτω βλέπετε ακριβώς το κείμενο. Μιλάνε ξεκάθαρα για το Αιγαίο.

Τουρκία: Μίνι τουρκικά αποβατικά υποβρύχια έβαλαν στόχο τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο - Το λένε πια ξεκαθαρα

Τουρκία: Μίνι τουρκικά αποβατικά υποβρύχια έβαλαν στόχο τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο – Το λένε πια ξεκαθαρα

Το STM500 θα έχει και δυνατότητα μεταφοράς μη επανδρωμένων θαλάσσιων οχημάτων και drones.

«Εκτός από τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, υπάρχουν επί του παρόντος 4 διαφορετικά σχέδια μη επανδρωμένων θαλάσσιων οχημάτων και τα ναυπηγεία μας συνεχίζουν να αναπτύσσουν αυτά τα σχέδια. Αυτές είναι πολύ σημαντικές εξελίξεις που διαμορφώνουν το μέλλον» πρόσθεσε ο Τούρκος ειδικός.

Ενδιαφέρον πάντως έχουν οι συγκεκριμένες δηλώσεις των Τούρκων, οι οποίοι σχεδιάζουν με κάθε λεπτομέρεια την κατάληψη των ελληνικών νησιών, την ώρα που ζητούν τον αφοπλισμό τους.

Ίσως να έπρεπε να μπει το παραπάνω δημοσίευμα στον φάκελο με τα επιχειρήματα του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυρίακου Μητσοτάκη, τα οποία και θα παρουσιάσει αν χρειαστεί στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Βρήκαμε πετρέλαιο υψηλής ποιότητας στα Άδανα

Ελληνοτουρκικά: Οι ισραηλινές ρουκέτες της Ελλάδας που τρομοκρατούν τους Τούρκους