ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Μούφα συμφωνία με την Ισπανία για υποβρύχιο και αεροπλανοφόρο;

Στην πραγματικότητα οι ΗΠΑ σφίγγουν και άλλο την θηλιά στο λαιμό του Ερντογάν.
Τουρκία: Μούφα συμφωνία με την Ισπανία για υποβρύχιο και αεροπλανοφόρο;

Τουρκία: Μούφα συμφωνία με την Ισπανία για υποβρύχιο και αεροπλανοφόρο αφού όλα θα περάσουν από τους Αμερικάνους.

Ιδιαίτερα έκταση πήρε στην Τουρκία αλλά και την Ελλάδα η συμφωνία της Άγκυρας και της Μαδρίτης για την αγορά ενός ακόμα αεροπλανοφόρου και ενός υποβρυχίου από την Ισπανία.

Το καθεστώς απομόνωσης της Τουρκίας φαίνεται πως… έσπασε η Ισπανία, με την αγορά από την Άγκυρα ενός ακόμα ισπανικού αεροπλανοφόρου τύπου Anadolu και πιθανώς και ενός υποβρυχίου.

Η είδηση προκάλεσε την αντίδραση της Αθήνας με φόντο τις πρόσφατες αποφάσης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με αφορμή την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην Βόρεια Συρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την συμφωνία με την Ισπανία θέλησε να απαντήσει στην ελληνογαλλική συνεργασία.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα όπως φαίνονται;

Η Ισπανία θεωρείται από τους ισχυρότερους συμμάχους των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Η Μαδρίτη δεν θα έκανε «βήμα» χωρίς να έχει πάρει την έγκριση των ΗΠΑ.

Θέλει λοιπόν η Ισπανία, δηλαδή η Ουάσιγκτον, να σπάσει το εμπάργκο προς την Τουρκία μέσω της πλαγίας οδού;

Πηγές που έχουν γνώση του θέματος ανέφεραν στο Sportime πως η Ουάσιγκτον θα μπορούσε πιθανώς να δράσει και έτσι, όμως τόνιζαν πως πρέπει να λάβουμε υπόψη μας μία σημαντικότατη παράμετρο.

Πώς ακόμα και αν πάρει ισπανικά πλοία ή υποβρύχια η Τουρκία θα έχει ανάγκη τις ΗΠΑ, αφού οι Ισπανοί χρησιμοποιούν αμερικανική τεχνολογία.

Όσα αεροπλανοφόρα και αν πάρει η Τουρκία από την Ισπανία, όταν φτάσει η ώρα να μπει στο πλοίο το ραντάρ θα χτυπήσουν την πόρτα των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη συμφωνία, πανηγυρίστηκε από τους Τούρκους, περισσότερο για… εσωτερική κατανάλωση.

Στην πραγματικότητα οι ΗΠΑ σφίγγουν και άλλο την θηλιά στο λαιμό του Ερντογάν, αφού τον καθιστούν έρμαιο των αποφάσεών τους.

Όπως ο Ερντογάν έχει τώρα αεροπλανοφόρο χωρίς αεροπλάνα, στο μέλλον θα έχει αεροπλανοφόρο χωρίς… ραντάρ και πάει λέγοντας.

Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν στον Τούρκο πρόεδρο την ανάγκη να παραμείνει δεμένος στο άρμα της Δύσης, την ίδια ώρα όμως δεν τον αφήνουν να πέσει ολοκληρωτικά στην… αγκαλία του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

?>