ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Νάτος πάλι ο Ερντογάν για τη «Γαλάζια Πατρίδα»! – «Παίζει τα ρέστα του για να μην συλληφθεί»

Επανάφερε τη «Γαλάζια Πατρίδα» ο Ερντογάν - Ποιος ο σκοπός του.
Τουρκία: Νάτος πάλι ο Ερντογάν για τη «Γαλάζια Πατρίδα»! – «Παίζει τα ρέστα του για να μην συλληφθεί»

Τουρκία: Μετά την «ανακωχή των σεισμών» με την Ελλάδα, που διήρκησε για μικρό χρονικό διάστημα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέφερε τη ρητορική «Γαλάζια Πατρίδα», με αφορμή την παρουσίαση του αεροπλανοφόρου/ελικοπτεροφόρου Anadolu.

Ο νομικός – διεθνολόγος και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Παπαφλωράτος μίλησε για την επιστροφή του Τούρκου προέδρου στη ρητορική του αναθεωρητισμού.

Μεταξύ άλλων εξήγησε πως οι προσεχείς τουρκικές εκλογές είναι πολύ κρίσιμες για τον Ερντογάν γιατί «παίζει τα ρέστα του. Είναι αγώνας ζωής η θανάτου για εκείνον. Πρέπει πάση θυσία να επανεκλεγεί, γιατί αν δεν τα καταφέρει κινδυνεύει ακόμη και με παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο από την αντιπολίτευση η οποία τον έχει απειλήσει επανειλημμένως. Επομένως ο Ερντογάν προσπαθεί να αντλήσει ψήφους από παντού».

Επίσης ο κ. Παπαφλωράτος τόνισε πως η Τουρκία εξαρτάται πολύ από τη Ρωσία αναφορικά με τα ενεργειακά ζητήματα. Και στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο. Επομένως είναι δύσκολο να κάνει μεγάλη στροφή στην πολιτική της.


Ακόμη μεγάλο ρόλο για τη στάση του Ερντογάν θα παίξει η συμπεριφορά του κατά την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα το προσεχές διάστημα, συγκεκριμένα στις 18 Απριλίου. Το Sportime σας είχε μεταφέρει την άποψη του Σάββα Καλεντερίδη ότι ο «ο Ερντογάν θα προχωρήσει στην προσάρτηση των Κατεχομένων στην Τουρκία!».

«Μέχρι τις εκλογές θα δούμε τα πάντα από τον Τούρκο πρόεδρο. Θα προσπαθήσει να βρει ψήφους από παντού. Από τους ισλαμιστές, από τους Εθνικιστές από τους νέους. Προσπαθεί να πείσει τη Δύση οτι είναι φιλειρηνικός ώστε να προχωρήσει το θέμα με μαχητικά αεροσκάφη και να τα πάρει από τις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα παίζει το χαρτί και του αντιδυτικού. Εκτιμώ πάντως οτι η Ερντογάν παρότι το παίζει σε δύο ταμπλό, θα κατεβάσει τους τόνους . Το σημαντικότερο για εκείνον είναι να επανεκλεγεί», πρόσθεσε ο καθηγητής.


Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.