Τουρκία Navtex

Νέα Navtex εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης (22/9) η τουρκική υδρογραφική υπηρεσία, διά της οποίας αξιώνει την αποστρατικοποίηση της Λήμνου. Μάλιστα, δημοσιεύθηκε λίγο μετά το πέρας της τριμερούς τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησαν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Σαρλ Μισέλ. «Το καθεστώς αποστρατικοποίησης της νήσου Λήμνου, όπως ορίζεται από τη Συνθήκη της...

Νέα Navtex εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης (22/9) η τουρκική υδρογραφική υπηρεσία, διά της οποίας αξιώνει την αποστρατικοποίηση της Λήμνου.

Μάλιστα, δημοσιεύθηκε λίγο μετά το πέρας της τριμερούς τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησαν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Σαρλ Μισέλ.

«Το καθεστώς αποστρατικοποίησης της νήσου Λήμνου, όπως ορίζεται από τη Συνθήκη της Λωζάννης το 1923, έχει παραβιαστεί», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην τουρκική Navtex.

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική προεδρία είχε ανακοινώσει αμέσως μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης ότι η χώρα είναι έτοιμη να αρχίσει διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα.

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Εντούτοις, η τελευταία αυτή η εξέλιξη έρχεται να καταδείξει ότι η Τουρκία επιλέγει να συνεχίσει το δρόμο των προκλήσεων.

Τουρκία Navtex – Δείτε τη 

 

 

 

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Μητσοτάκης-Αναστασιάδης: Τηλεφωνική επικοινωνία την Τρίτη – Τι συζήτησαν

Ανακοίνωση ΥΠ.ΕΞ με… 16 λέξεις: Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να ξεκινήσουν διερευνητικές επαφές

Ελληνοτουρκικά: «Ξεπόρτισε» και πάλι από το λιμάνι της Αττάλειας το «Oruc Reis» (vids)

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο