ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Νέα δημοσκόπηση, νέο σοκ για τον Εντογάν, λίγους μήνες πριν τις εκλογές (vid)

Σε νέα δημοσκόπηση που έγινε στην Τουρκία, η συμμαχία της αντιπολίτευσης έναντι της κυβερνητικής συμμαχίας.
Σε νέα δημοσκόπηση που έγινε στην Τουρκία ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου, η συμμαχία της αντιπολίτευσης έναντι της κυβερνητικής συμμαχίας.

Οι εκλογές στην Τουρκία έχουν οριστεί να πραγματοποιηθούν στις 14 Μαΐου και μία ακόμη δημοσκόπηση δείχνει πως το κυβερνών κόμμα (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ή αλλιώς AKP) εξακολουθεί να βρίσκεται πίσω τη συμμαχία της αντιπολίτευσης στην γειτονική χώρα.

Συγκεκριμένα στο σχετικό γκάλοπ που διενεργήθηκε από τις 18 έως τις 24 Ιανουαρίου (πολύ πρόσφατα δηλαδή) και σε δείγμα 2.000 ατόμων, σε 26 επαρχίες της Τουρκίας (με τη μέθοδο ερωτηματολογίου, πρόσωπο με πρόσωπο) οι ερωτώμενοι απάντησαν στο εξής ερώτημα:

«Ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν διεξαγόταν εκλογές στην Τουρκία αυτή την Κυριακή;».

Οπως θα δούμε και στο γράφημα που παρουσιάζεται στο παρακάτω βίντεο το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει το 31%, η αξιωματική αντιπολίτευση, δηλαδή το ρεπουμπλικανικό λαϊκό κόμμα συγκεντρώνει 26,1, το «Καλό Κόμμα» της Ακσενέρ 15,8% το HDP (φιλοκουρδικό κόμμα) 8,6% και ακροδεξιό που είναι σύμμαχος του κυβερνώνοντος κόμματος ποσοστό 6,1%.

Αν δούμε αθροιστικά τα αποτελέσματα του γκάλοπ καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η κυβερνητική συμμαχία Ερντογάν – Μπαχτσελί συγκεντρώνει ποσοστό μόλις το 37% των ψηφοφόρων, ενώ η συμμαχία της αντιπολίτευσης αθροιστικά συγκεντρώνει το 41,9%. Και μάλιστα σε αυτό το ποσοστό δεν συμπεριλαμβάνεται προς το παρόν το ποσοστό του κουρδικού κόμματος (δηλαδή 8,6%) το οποίο προς το παρόν μένει ουδέτερο.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο για τη δημοσκόπηση στην Τουρκία

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.

ΣΧΟΛΙΑ