Τουρκία: Ο Τουρκικός λαός αποδοκιμάζει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Σχεδόν ένας στους δύο θα ψήφιζε οποιονδήποτε αντίπαλό του!

Ο Τουρκικός λαός αποδοκιμάζει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Σχεδόν ένας στους δύο θα ψήφιζε οποιονδήποτε αντίπαλό του!

Τουρκία: Τι και αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει στη στρατηγική της έντασης με φόντο τις τουρκικές εκλογές; Μεγάλη δημοσκόπηση στη γείτονα χώρα από την εταιρεία MAK Research δείχνει πως αυτή η τακτική δεν αποδίδει και πολύ!

Δεν… έφτανε λοιπόν ότι οι Τούρκοι βλέπουν τους Έλληνες ως φίλους, έρχεται τώρα και η συγκεκριμένη έρευνα για να εμβαθύνει ακόμα περισσότερο τον προβληματισμό στον Τούρκο πρόεδρο.

Έτσι, στην ερώτηση «Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοινώθηκε υποψήφιος της Λαϊκής Συμμαχίας. Ο υποψήφιος της Εθνικής Συμμαχίας δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Ποιον θα ψηφίζατε παρότι δεν έχει οριστεί υποψήφιος της αντιπολίτευσης;», οι απαντήσεις είναι ενδεικτικές.

Το 44% θα ψήφιζε σίγουρα οποιονδήποτε υποψήφιο ήταν αντίπαλος του Ερντογάν, την ώρα που το «ψηφίζω Ερντογάν ανεξάρτητα από τον αντίπαλο» συγκέντρωσε ποσοστό 36%.

Από ‘κει και πέρα, μπορεί το κόμμα του να έχει ανακτήσει δυνάμεις, ωστόσο οι εποχές του 50% φαίνεται πως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται:

AKP (κόμμα Ερντογάν): 32,3%

CHP (Κιλιντσάρογλου): 24,4%

ΙΥΙ (Ακσενέρ): 15,5%

HDP (Φιλοκουρδικό): 7,5%

MHP (Μπαχτσελί): 6,5%

DEVA (Μπαμπατζάν): 2,4%

Τουρκία: Νέο δημοσκοπικό χαστούκι για τον Ερντογάν – Χάνει ακόμη και από τον άγνωστο αντίπαλό του