Τουρκία: Ο Ερντογάν αποκάλυψε τι είπε στον Μπάιντεν στην συνάντηση των δύο ανδρών κατά την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 14 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, απαντώντας σε ερωτήσεις των Τούρκων δημοσιογράφων κατά την επιστροφή του από το ταξίδι του στο Αζερμπαϊτζάν, οι δύο πρόεδροι «άγγιξαν εκτός των άλλων τα θέματα των F-35 και των S-400».

«Δηλώσατε ότι μεταφέρατε στον Μπάιντεν και ότι οι απόψεις της Τουρκίας για το F-35 δεν έχουν αλλάξει. Έχει αλλάξει η γνώμη των ΗΠΑ για το F-35; Ποια ήταν η σαφής απάντηση που λάβατε από τον Μπάιντεν;», ρωτήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αποκαλύπτει τι ανέφερε στον Τζο Μπάιντεν.

«Ως Τουρκία, είπα, μην περιμένετε να κάνουμε διαφορετικό βήμα τόσο στα F-35 όσο και στους S-400. Επειδή κάναμε αυτό που μας αντιστοιχούσε αναφορικά με τα F-35 και δώσαμε αυτό που έπρεπε να δώσουμε σε νομισματικούς όρους. Όσον αφορά το S-400, σας ζητήσαμε τους Patriot, δεν το κάνατε. Αντιθέτως, πήρατε ό, τι ήταν (σ.σ. σε Patriot) στις βάσεις μας. Τι θα κάναμε λοιπόν; Θα φροντίζαμε τον εαυτό μας», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος πως είπε στον Αμερικανό ομόλογό του.

«Θα συνεχίσουμε να συζητούμε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την αμυντική βιομηχανία και τα βήματα που μπορούμε να κάνουμε από κοινού. Στην επόμενη διαδικασία, ο Υπουργός Εξωτερικών μας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας θα συναντήσουν τους ομολόγους τους», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Σε άσχημη κατάσταση η υγεία του Ερντογάν; Έδειξε να παραπατάει!

Πολεμικό Ναυτικό: Έκαναν πλάκα οι Έλληνες στους Τούρκους – Έχασαν τον ελληνικό στόλο

Τουρκία: Ο Ερντογάν αποκάλυψε τι είπε στον Μπάιντεν