ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Ο Μενέντεζ το μεγάλο εμπόδιο για τα F-16 – «Κρύος ιδρώτας» για τον Ερντογάν

Αυτό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την Τουρκία - Τι θα γίνει με τα F-16;
Τουρκία: Ο Μενέντεζ το μεγάλο εμπόδιο για τα F-16 – «Κρύος ιδρώτας» για τον Ερντογάν

Τουρκία: Η απόκτηση των νέων μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 απολαμβάνει μια από τις πρώτες θέσεις στην ατζέντα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που βλέπει όμως ορισμένα εμπόδια να φαντάζουν αξεπέραστα.

Τη στιγμή που το ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο εξέφρασε την ανησυχία για την πρόθεση Μπάιντεν να δώσει F–16 στην Τουρκία, ο Μπομπ Μενέντεζ θα είναι αυτός που θα κρίνει το μέλλον του deal.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, οι Τούρκοι αναφέρουν πως σε ότι αφορά τα μαχητικά αεροσκάφη, ο Μενέντεζ είναι αυτός που θα κρίνει το μέλλον τους, ενώ αναλύουν ότι για να δοθεί το «πράσινο φως», θα πρέπει να ολοκληρωθεί και η διαδικασία ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Οι ΗΠΑ θέτουν ως προϋπόθεση την ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ, κάτι το οποίο φαίνεται πως χρησιμοποιεί υπέρ της η Τουρκία.

Μάλιστα, τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο ανταποκριτής του HaberTurk, Αλί Τσινάρ αναφέρει πως το πιο σημαντικό ζήτημα με τα F-16 είναι το πότε θα στείλει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ το αίτημα του στο Κογκρέσο.

Ακόμη, οι τούρκοι αναφέρουν πως το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει εντός των επόμενων 3-4 μηνών, με το γεγονός πως ο Μπομπ Μενέντεζ επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Μπάιντεν για το θέμα να εκλαμβάνεται ως μια θετική είδηση από τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Δείτε τα όσα είπε ο Μανώλης Κωστίδης:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Ο Μενέντεζ το μεγάλο εμπόδιο για τα F-16 – «Κρύος ιδρώτας» για τον Ερντογάν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.