×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Τουρκία: Πανηγυρίζουν που έγιναν θέμα τα drones τους στην Ελλάδα 


Διονύσης Αντωνέλλος

Τουρκία: Πανηγυρίζουν που έγιναν θέμα τα drones τους στην Ελλάδα 


Τουρκία: Το περιοδικό Πτήση που εκδίδεται στην Ελλάδα εξηγεί πώς τα τουρκικά συστήματα UAV που χρησιμοποιεί το Αζερμπαϊτζάν «άλλαξαν την τύχη του πολέμου στη σύγκρουση με την Αρμενία», αναφέρουν οι Τούρκοι.

Οι Τούρκοι επικαλούνται το άρθρο του Αλέξανδρο Θεολόγου, στο οποίο, όπως αναφέρουν, σημειώνεται πως τα τουρκικά UAV εμφανίστηκαν στον πόλεμο στη Λιβύη και στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Από τον περασμένο Μάιο, τα Bayraktar TB2 έκαναν την παρουσία τους αισθητή εμποδίζοντας τα φιλόδοξα σχέδια του στρατηγού Χαφτάρ για εισβολή στην Τρίπολη. Από την αρχή, οι Τούρκοι είδαν τη Λιβύη ως “έδαφος δοκιμής” για τα UAV τους. Η επιχειρησιακή τους προσέγγιση εξέπληξε τους ανταγωνιστές τους», σημειώνει το ελληνικό περιοδικό.

Σύμφωνα με δυτικούς αναλυτές, το αρχικό κόστος κατασκευής ενός UAV για τους Τούρκους ήταν 1-1,5 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι με την αύξηση της παραγωγής, το κόστος ανά μονάδα μειώθηκε σε 500.000 δολάρια ή λιγότερο.

Όπως τονίζεται οι ενημερώσεις λογισμικού και άλλες τεχνικές αλλαγές βελτίωσαν την ικανότητα μάχης του Bayraktar TB2, διασφαλίζοντας την καλύτερη χρήση του στο πεδίο της μάχης για να αποφευχθεί η σύγκρουση με τα αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir.

ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΔΩ