«Αμόκ» στην Τουρκία για την επίσκεψη Μητσοτάκη σε Ψέριμο και Αστυπάλαια – «Κάνει σόου», γράφει ο Τύπος κι επιτίθεται στην Ελλάδα.

«Φρενίτιδα» στην Τουρκία με την περιοδεία Μητσοτάκη σε Ψέριμο και Αστυπάλαια, με τον Τύπο να επιτίθεται κατά της χώρας μας και να καλεί τους Τούρκους πολίτες να μην τα επισκεφθούν!

Ελληνοτουρκικά: Το πιο ακραίο πρόσωπό της προς την Ελλάδα, έβγαλε για μια ακόμη φορά η Τουρκία. Ένα πρόσωπο πολεμικό, ένα πρόσωπο μίσους που παραπέμπει σε παλιές εποχές και που δεν συνάδει με το σύγχρονο ήθος και τον σύγχρονο πολιτισμό.

Συνεχίζοντας το παραλήρημα αμφισβήτησης του Ερντογάν προς τα ελληνικά νησιά το τελευταίο διάστημα, ο τουρκικός Τύπος επιδίδεται σε μια τρομερή επίθεση προς τη χώρα μας.

Αφορμή στάθηκε η περιοδεία που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκη σε Ψέριμο, Κω και Αστυπάλαια, και η ανάρτηση του Έλληνα Πρωθυπουργού από την Ψέριμο με τη φωτογραφία της ελληνικής σημαίας (δείτε παρακάτω).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε στο Instagram: «Ψέριμος. Εκεί που το γαλάζιο του Αιγαίου συναντά το γαλάζιο της σημαίας», γεγονός που έκανε την Τουρκία να «βράζει» με τον φιλοκυβερνητικό Τύπο να «ξεσαλώνει» κατά του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, αλλά μαι κατά της Ελλάδας.
Δεν έχουν όριο πλέον οι Τούρκοι. Μία ημέρα μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Ψέριμο, Κω και Αστυπάλαια, οι αντιδράσεις στη γείτονα χώρα είναι έντονες και ειδικά μετά την ανάρτηση του Πρωθυπουργού από την Ψέριμο με τη φωτογραφία της ελληνικής σημαίας.

  • Hurriyet: «Οι Ευρωπαίοι του δώσανε γκάζι και κάνει σόου»
  • AKSAM: «Ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα νησιά που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα»
  • «Η Ψέριμος είναι νησί αμφισβητούμενης κυριαρχίας»

Οι παραπάνω είναι μερικοί τίτλοι από τις εφημερίδες στην Τουρκία.  Γενικότερα η επίσκεψη Μητσοτάκη στα νησιά είναι θέμα σε όλο τον τουρκικό Τύπο, ο οποίος κατηγορεί τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι κάνει για «σόου» μετά την ενθάρρυνση που πήρε από τους Ευρωπαίους.

Παράλληλα ο τουρκικός Τύπος καλεί τους Τούρκους πολίτες να μην επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά, χρησιμοποιώντας απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά της Ελλάδας.

«Οι Ευρωπαίοι δώσανε γκάζια στον Μητσοτάκη, ο οποίος κάνει σόου» γράφει στο εσωτερικό της η Hurriyet και προσθέτει ότι «μόλις επέστρεψε στη χώρα του, επισκέφθηκε τα νησιά που στρατιωτικοποιήθηκαν κατά της Τουρκίας».

Τουρκία: Παραλήρημα και από Τούρκο Ναύαρχο

Από εκεί και πέρα Σε τηλεοπτική παρουσία του, ο Τούρκος ναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί τόνισε: «Είναι ένα από τα 152 νησιά, όπως και τις νησίδες και βραχονησίδες που δεν έχουν μεταβιβαστεί στην Ελλάδα μέσω των συνθηκών», ενώ στη συνέχεια ο ίδιος είπε: «Aυτά το νησιά είναι στο καθεστώς ‘Egeaydak’ (νησιά αμφισβητούμενης κυριαρχίας του Αιγαίου). Υπάρχουν άλλα 152 τέτοια νησιά σε αυτό το καθεστώς».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_)