Τουρκία: Πιάστηκε στον ύπνο – Η Ελλάδα έβαλε τεχνολογία anti-drone στον Έβρο


Διονύσης Αντωνέλλος

Τουρκία: Πιάστηκε στον ύπνο – Η Ελλάδα έβαλε τεχνολογία anti-drone στον Έβρο


Τουρκία: Πιάστηκε στον ύπνο με την Ελλάδα να εγκαθιστά τεχνολογία anti-drone στον Έβρο.

Σύμφωνα με το newsit.gr, ήδη στην περιοχή των συνόρων έχουν εγκατασταθεί ραντάρ με αντί drone τεχνολογία, κατάλληλα και για την «τύφλωση» των τουρκικών drones.

Πρόκειται για κάμερες σύγχρονης τεχνολογίας που έχουν την δυνατότητα να «βλέπουν» σε μια απόσταση ακόμα και 100 χλμ.

Την αντί drone τεχνολογία χειρίζονται ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τονίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, τους τελευταίους μήνες διαπιστώθηκαν, τόσο από αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και από αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ υπερπτήσεις τουρκικών drones πάνω από τον -υπό κατασκευή- φράχτη του Έβρου, όσο και στον ουρανό εντός του εναέριου χώρου της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα, Γάλλοι αναλυτές στο A&C συνδέουν την επίσκεψη του πρέσβη του Ισραήλ στις εγκαταστάσεις της Intracom Defense στο Κορωπί με τις εξελίξεις γύρω από το μυστικοπαθή πρόγραμμα ανάπτυξης του stealth drone LOTUS που είναι να εξοπλίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η Intracom Defense υπέγραψε πρόσφατα σύμβαση με την Israel Aerospace Industries (IAI), τη μεγαλύτερη και κυβερνητική αμυντική εταιρεία στο Ισραήλ, για την παράδοση ενεργειακών και διαχειριστικών εφαρμογών και λύσεων.

Οι Ισραηλινοί έχουν πάρει την απόφαση για διπλωματική και πολιτική συνεργασία με την Ελλάδα σε ευρύτερο και πιο βαθύ πλαίσιο.

Αναμένεται οι επόμενοι έξι μήνες να είναι μήνες διεργασιών σε εξελίξεων στο γεωπολιτικό και διπλωματικό πεδίο την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείο και Μέσης Ανατολής.

Είναι ισχυρό το ενδεχόμενο συνεργασίας του Ισραήλ με την Ελλάδα και στο τεχνολογικό κομμάτι ειδικά σχετικά με τα drone όπου υπάρχει ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές.

Μήπως στο πίσω μέρους του μυαλού των Ισραηλινών είναι ή μετατροπή το Lotus σε Ucav (Unmanned combat aerial vehicle) δηλαδή οπλισμένο;

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Το ελληνικό κόλπο για την καταστροφή της οικονομίας της Τουρκίας

Τσεσμέ: Φοβήθηκαν οι Τούρκοι μη… βυθιστεί

Τουρκία: Πιάστηκε στον ύπνο – Η Ελλάδα έβαλε τεχνολογία anti-drone στον Έβρο

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news