ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Πώς με πυρομαχικά σωματιδίων θέλει να αχρηστέψει τις ελληνικές φρεγάτες και κορβέτες

Δείτε τι δήλωσε ο Χαλούκ Γκιουργκιούν της Aselsan από την Τουρκία
Τουρκία: Πώς με πυρομαχικά σωματιδίων θέλει να αχρηστέψει τις ελληνικές φρεγάτες και κορβέτες

Τουρκία: Με πυρομαχικά σωματιδίων θέλει να αχρηστέψει τις ελληνικές φρεγάτες και κορβέτες, αν κρίνει κανείς από τις παρακάτω δηλώσεις.

Σύμφωνα με τον Χαλούκ Γκιουργκιούν, πρόεδρο και γενικό διευθυντή της Aselsan, το σύστημα «εγγύς αεράμυνας Gökdeniz είναι ένα σύστημα άμυνας σημείου που μπορεί να καταστρέψει αντιπλοϊκούς πυραύλους» που στοχεύουν τα τουρκικά πολεμικά πλοία.

«Τα πυρομαχικά σωματιδίων ATOM 35 mm, τα οποία χρησιμοποιούνται από τα συστήματα Κorkut και Gökdeniz, τα οποία ανήκουν στην οικογένεια προϊόντων των συστημάτων αεράμυνας κοντινού πεδίου, δημιουργούν ένα πυκνό σύννεφο σωματιδίων, καθώς διασπώνται μπροστά από τον στόχο», υπογράμμισε.

Μάλιστα σύμφωνα με τον Τούρκο: «Το σύστημα Gökdeniz όχι μόνο έχει εξαλείψει την εξάρτηση από το εξωτερικό. Έχει πολύ καλύτερη απόδοση από τα αντίστοιχα ξένα συστήματα».

Από την Τουρκία στην Ιταλία για εκπαίδευση

Την ίδια ώρα, η Ιταλία εισήγαγε τη σχολή πτήσεων της, όπου εκπαιδεύει κορυφαίους πιλότους μαχητικών με τον Ιταλό αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Ματέο Περέγκο ντι Κρεμνάγκο να καλεί Τούρκους πιλότους για εκπαίδευση.

«Εδώ, εκπαιδεύουμε πιλότους για μαχητικά αεροσκάφη τέταρτης και πέμπτης γενιάς. Εδώ είναι ένα μονοπάτι προς τα αεροσκάφη τελευταίας γενιάς. Μιλάμε για αεροσκάφη τελευταίας γενιάς όπως τα F35, Eurofighter. Πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον τους για συμμαχικές και στρατηγικά σημαντικές χώρες όπως η Τουρκία να μπορούν να εκπαιδεύουν τους πιλότους τους εδώ. Αν με ρωτάτε αν οι Τούρκοι πιλότοι μπορούν επίσης να λάβουν εκπαίδευση εδώ, η απάντησή μου είναι σαφέστατα καταφατική», τόνισε ο Ιταλός αξιωματούχος.

«Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους σε εξαιρετικά προηγμένους προσομοιωτές, οι πιλότοι πραγματοποιούν εκπαιδευτικές πτήσεις με M346, γνωστά ως εκπαιδευτικά αεροσκάφη με ραντάρ και συστήματα αεροσκαφών, τα οποία έχουν αναπτυχθεί για να χρησιμοποιούν αεροσκάφη 5ης γενιάς όπως το Eurofighter Typhoon ή το F35», αναφέρει το star.com.

Πηγή: geostratigika.gr

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.