ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Πρώην ηγέτης του ISIS συνελήφθη στην Ελλάδα

Πρώην ηγέτης του ISIS συνελήφθη στην Ελλάδα, ανακοίνωσε το Μαρόκο, μία είδηση που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στην Τουρκία.
Τουρκία: Πρώην ηγέτης του ISIS συνελήφθη στην Ελλάδα

Τουρκία: Πρώην ηγέτης του ISIS συνελήφθη στην Ελλάδα, ανακοίνωσε το Μαρόκο, μία είδηση που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στην Τουρκία.

«Το Μαρόκο ανακοίνωσε ότι ένας πρώην αρχηγός του ISIS, μαροκινής εθνικότητας, συνελήφθη στην Ελλάδα», αναφέρει το trthaber.com.

Τούρκοι επικαλούνται τις ειδήσεις που ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Μαρόκου MAP, από πηγές ασφαλείας, σύμφωνα με τις οποίες «ο πρώην αρχηγός τoυ DAESH (σ.σ. ISIS) συνελήφθη μετά από επιχείρηση που οργάνωσαν οι αρχές από το Μαρόκο και την Ελλάδα».

«Ενώ η ταυτότητα του συλληφθέντος και οι λεπτομερείς της επιχείρησης δεν δόθηκαν το άτομο συνελήφθη μετά από την κοινή επιχείρηση των μονάδων ασφαλείας των δύο χωρών (Ελλάδας και Μαρόκου)», σημειώνεται.

Oι Τούρκοι, μετά την ξαφνική αποχώρηση των Αμερικανών από το Αφγανιστάν αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών, από το Αφγανιστάν προς την Τουρκία.

Μάλιστα για να αντιμετωπίσουν τις ροές αυτές χτίζουν φράχτη στα τουρκικά σύνορα με το Ιράν.

Λόγω της αυστηροποίησης των ελέγχων στα ελληνοτουρκικά σύνορα, οι Τούρκοι φοβούνται πως η Τουρκία γίνεται «αποθήκη» προσφύγων, με την χώρα να κινδυνεύει να χάσει την εθνική και πολιτιστική της ταυτότητα, όπως υποστηρίζουν πολλοί Τούρκοι χρήστες του διαδικτύου.

Στην Τουρκία έχει ανοίξει ένας μεγάλος δημόσιος διάλογος για το κατά πόσο χρειάζεται η Άγκυρα να παίξει τον ρόλο της «θρησκευτικής αστυνομίας» στο Αφγανιστάν και τον υπόλοιπο αραβικό κόσμο, με πολλούς Τούρκους να τονίζουν πως η Τουρκία πρέπει να απεμπλακεί από αυτό τον ρόλο που την έχει οδηγήσει η τουρκική ηγεσία.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι: Η Αμερική τα ελέγχει όλα με το ραντάρ που έβαλε στην Αλεξανδρούπολη

Ελληνοτουρκικά: Η Αμερική έστειλε 150 επιθετικά ελικόπτερα στην Αλεξανδρούπολη

Τουρκία: Αγανάκτηση των Τούρκων – Εμείς έχουμε 2 πυροσβεστικά και η Ελλάδα 27 – Καιγόμαστε

Τουρκία: Πρώην ηγέτης του ISIS συνελήφθη στην Ελλάδα

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

ΣΧΟΛΙΑ