ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Πρωτοφανή αυτά που αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας κατά της Ελλάδας! (vids)

«Αφιερωμένο», σχεδόν αποκλειστικά στην Ελλάδα, ήταν το Συμβούλιο Ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία
Τουρκία: Πρωτοφανή αυτά που αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας κατά της Ελλάδας! (vids)

Τουρκία: Περισσότερες από τέσσερις ώρες συνεδρίαζε την Τετάρτη (28/9) το Εθνικό Συμβούλιο ασφαλείας της γειτονικής χώρας. Βασικό θέμα του, τι άλλο, η Ελλάδα! – Όλα όσα αποφασίστηκαν.

Όπως αναμενόταν η Τουρκία συνεχίζει το «παραλήρημα» εναντίον της χώρας μας και σκοπεύει να συνεχίσει το «αφήγημα» περί «καλής Τουρκίας και κακής Ελλάδας» στους διεθνείς οργανισμούς.

Οι Τούρκοι αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν κάθε όδο προκειμένου να προστατέψουμε τα συμφέροντά μας απέναντι στην Ελλάδα».


Αυτό σημαίνει βεβαίως στην πράξη επισημοποίηση του αναθεωρητισμού. Ουσιαστικά η Τουρκία μιλάει για πολλοστή φορά για αποστρατικοποίηση των νησιών,  καλεί τις διεθνείς δυνάμεις να μην βοηθούν την Ελλάδα σε εξοπλισμούς ενώ δεν διστάζει να «βάλλει» κατά των ΗΠΑ, μετά την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «η Τουρκία δεν θα διστάσει να εφαρμόσει κάθε είδους νόμιμη μέθοδο, που έχει στη διάθεσή της για την προστασία των συμφερόντων της έναντι της Ελλάδας».

Ως σχόλιο μπορούμε να κάνουμε το εξής. Μακάρι οι Τούρκοι να ακολουθήσουν μόνο νόμιμες μεθόδους όπως διατείνονται, γιατί τότε αναμένεται να «φάνε τα μούτρα τους». Εφόσον προσφύγουν στους διεθνείς οργανισμούς τότε σχεδόν όλα τα αιτήματα τους θα απορριφθούν, καθότι αβάσιμα και ακραία.

Γι αυτό άλλωστε και ο Ερντογάν από τη μία έχει καταφύγει σε έναν υβριδικό πόλεμο κατά της Ελλάδας και από την άλλη ο Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σε ανθελληνικό παραλήρημα. Όχι και τόσο νόμιμα έτσι;


Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.