ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: Ψάχνουν κατασκόπους σε όλη την χώρα – Γιατί προειδοποίησαν επίσημα τους πολίτες και τι φοβούνται οι Τούρκοι!

Σε κατάσταση συναγερμού στην Τουρκία, που ψάχνουν όλη τη χώρα για κατασκόπους.
Τουρκία: Ψάχνουν κατασκόπους σε όλη την χώρα – Γιατί προειδοποίησαν επίσημα τους πολίτες και τι φοβούνται οι Τούρκοι!

Ένα βίντεο θέλησε να δημοσιεύσει ο Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών (MİT) στην Τουρκία, προειδοποιώντας τους πολίτες για κατασκοπευτικές δραστηριότητες Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε, επισημαίνεται ότι γίνεται έρευνα σε πολύ ευρύ κοινό-στόχο, πολύπλευρους κλάδους εργασίας και πολυδιάστατους στόχους.

Ενώ στη συνέχεια τονίζει ότι η κατασκοπευτική δραστηριότητα έχει διαφορετικές σημασίες ως προς την «αντίληψη, εφαρμογή και κρίση» και ότι αυτό αποκαλύπτει νομικές διαφορές σχετικά με το τι θεωρείται κατασκοπεία και ότι κάθε χώρα διατηρεί μια θέση για κατασκοπευτική δραστηριότητα στο εσωτερικό της δίκαιο.

Ακόμα αναφέρεται ότι κατασκοπεία στην Τουρκία ρυθμίζεται υπό τον τίτλο «Εγκλήματα κατά του κρατικού μυστικού και κατασκοπείας» στον Τουρκικό Ποινικό Κώδικα Νο. 5237, αναφέρεται ότι «Εχθροί ή δυνητικά εχθρικά μέλη πληροφοριών επικοινωνούν με τους πολίτες μας μέσω Στόχευση των συμφερόντων, της ενότητας, της ακεραιότητας και των αξιών της χώρας μας. Οι αντίπαλες υπηρεσίες πληροφοριών μπορούν να στρατολογήσουν τους πολίτες με τους οποίους επικοινωνούν ως κατάσκοποι.

Μπορούν να τους ζητήσουν να μάθουν τις πληροφορίες διεύθυνσης των στόχων τους και να πραγματοποιήσουν αναγνώριση σε σημαντικά κτίρια ή εγκαταστάσεις».

Τουρκία: Καλεί τον κόσμο να προβεί σε καταγγελίες!

Είναι ξεκάθαρο το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει η Τουρκία, αφού μέσα από το βίντεο αυτό, καλεί τους πολίτες της, αν υποπτευθούν το οτιδήποτε να καλέσουν τις μονάδες ασφαλείας, με τον φόβο να είναι αρκετά μεγάλος.

«Πρέπει να είναι γνωστό ότι η βοήθεια ξένων μελών που κατασκοπεύουν, συνειδητά ή ασυνείδητα, είναι έγκλημα. Απαντώντας σε διερευνητικές, ύποπτες και ευαίσθητες ερωτήσεις που τίθενται από άτομα που δεν γνωρίζουμε, πρέπει να γνωρίζουμε ποιος κάνει την ερώτηση».

Έτσι ξεκαθαρίζει ότι πρέπει να κάνουν τις καταγγελίες τους στην αρχική σελίδα του «www.mit.gov.tr» «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι αστικό καθήκον να μην επιτρέπονται οι επεκτάσεις πληροφοριών που επιχειρούν να κάνουν κατάχρηση και συλλέγουν πληροφορίες εναντίον της χώρας μας».

Πηγή: Geostratigika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Ψάχνουν κατασκόπους σε όλη την χώρα – Γιατί προειδοποίησαν επίσημα τους πολίτες και τι φοβούνται οι Τούρκοι!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.