ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκία: «Ψυχρολουσία» από το άλλοτε φιλικό Κατάρ γιατί «κάνει επενδύσεις στην Κύπρο!»

Τουρκικά ΜΜΕ: Το Κατάρ «πούλησε» την Τουρκία… και αγκαλιάζει τους Ελληνοκύπριους
Τουρκία: «Ψυχρολουσία» από το άλλοτε φιλικό Κατάρ γιατί «κάνει επενδύσεις στην Κύπρο!»

«Ζεματισμένη» φαίνεται πως είναι είναι η Τουρκία από το γεγονός ότι το μέχρι πρότινος φιλικό Κατάρ, κάνει αγορές και επενδύσεις στην Κύπρο!

Χαρακτηριστικά όσα αναφέρει η εφημερίδα της αντιπολίτευσης «sozcu» η οποία σε πρωτοσέλιδο τίτλο της αναφέρει με καυστικό τρόπο: «Το Κατάρ που το αποκαλούνε φίλο, έτσι σε πουλάει στο λεπτό!»

Ουσιαστικά εννοεί ότι ο άλλοτε αγαπητός φίλος της Τουρκίας έχει «αγκαλιάσει» τους Ελληνοκυπρίους και ρίχνει εκεί τα λεφτά του πλέον.

Συγκεκριμένα το εν λόγω δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο εμίρης του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί, «…ο οποίος έρχεται στην Τουρκία κάθε δύο μήνες για να κάνει επενδύσεις και να αγοράσει οικόπεδα στη διώρυγα της Κωνσταντινούπολης για τη μητέρα του, τώρα άλλαξε τη ρότα του».

Και συνεχίζει: «Ταξίδεψε πριν 15 μέρες στη… νότια Κύπρο», όπως αποκαλεί η Σοζτζού την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς δεν την αναγνωρίζει η Τουρκία και «υποσχέθηκε να επενδύσει στην ενέργεια, στο λιμάνι, στον τουρισμό, στα οικονομικά και στην τεχνολογία».

Βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος καταγγέλλοντας στην ουσία την πολιτική της κυβέρνησης Ερντογάν έναντι του Κατάρ, υποστηρίζει ότι η Τουρκία παρείχε στο Κατάρ προνόμια που δεν είχαν δοθεί ποτέ σε καμία άλλη χώρα μέχρι σήμερα.

Τουρκία: Αναλυτικά το συγκεκριμένο ρεπορτάζ παρακάτω

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: «Ψυχρολουσία» από το άλλοτε φιλικό Κατάρ γιατί «κάνει επενδύσεις στην Κύπρο!»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.